Dünya Kaddafi'ye kız yağdı!

Kaddafi'ye kız yağdı!

Paylaş
Kaddafi'ye kız yağdı!

Kaddafi İtalya'yı karıştırmaya bugün de devam etti. Dün hostes ajansının bulduğu 500 genç kızla biraraya gelen, Libya lideri bugün de 200 genç kızla buluştu

Libya lideri Muammer Kaddafi, Roma ziyaretinin ikinci gününde de hostes kızlarla bir araya geldi.Roma’ya dün gelir gelmez hostes kızlardan oluşan 500 kişilik bir gruba konferans veren Kaddafi, ikinci güne de aynı şekilde başladı.

Libya’nın Roma Büyükelçiliği’nin isteği üzerine Hostessweb ajansı tarafından bulunan kızlar, bugün öğle saatlerinde Kaddafi’yle buluşmak üzere otobüslerle Libya Akademisi’ne gittiler.Kaddafi’nin yapacağı konuşmayı dinlemeleri için Libya Akademisi’ne dün 10 otobüsle 500 kız götüren yetkililer, bugünkü buluşma için ise 4 otobüsle yaklaşık 200 kız götürdü.

Çoğunluğu beyaz gömlekli siyah etekli kızlardan oluşan hostesler arasında, 10 kişinin başlarını da kısmen örtmüş olmaları dikkati çekti.

HOSTESLERE 70'ER EURO ÖDENDİ

Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin bugün Roma’ya gelişinin ardından Libya Akademisi’nde İslam ve Yeşil Kitap konusunda yapacağı konuşmaya dinleyici olan katılan yaklaşık 500 hostes kıza 70’şer Euro para taahhüdünde bulunulduğu belirtildi.

Buluşmaya katılanlardan edinilen bilgilere göre, adayları seçme işini üstlenen Hostessweb ajansı, ödeme için içerde olup bitenlerin dışarı sızdırılmamasını da şart koştu.

Ancak Roma La Sapienza Üniversitesi’nde hukuk okuduğunu belirten bir genç kız, Libya Akademisi’nden çıkışında içerde yaşananlara isyan ederek, "Şoktayım. İnsanlara bu saçmalıkları dinlemek için para ödenmesi, inanılır şey değil. Bir daha böyle bir şeye katılmak istemiyorum" dedi.

"İÇERİDE YAŞANANLAR TAM BİR SAÇMALIK"

İsmini açıklamayan genç kız gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buluşmaya arkadaşlarımdan duyduğum bir haber üzerine katıldım. Bize İslam ve kadın konusunun ele alınacağı kültürel bir sohbet olacağından söz edilmişti. İçerde yaşananlar ise tam bir saçmalıktı" diye konuştu.

Genç kız içeride uzun süre ayakta beklediklerini de belirterek, "Bize hepimiz yerlerimize oturmadığımız sürece Kaddafi’nin salona gelmeyeceği söylendi.

Oysa ayakta olmamızın tek bir nedeni vardı: İçerde herkese yetecek denli sandalye olmaması. İki arkadaşımız ayakta beklemekten fenalaştılar" diye konuştu.

Haberin Devamı