Dünya Kaddafi'yi zora sokacak fotoğraflar

Kaddafi'yi zora sokacak fotoğraflar

Paylaş
Kaddafi'yi zora sokacak fotoğraflar

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, tutuklulara uyguladığı kötü muameleyi gösteren fotoğraflar bulundu

İşkenceye uğrayan tutukuların fotoğrafları, ateşkes ilan edilmesini isteyen Kaddafi'yi zor duruma düşürecek.

Fotoğraflar, Kaddafi yanlısı askerlerin isyancılardan geri aldığı, başkent Trablus’un 50 km batısındaki Zaviye kentinde, yanarak kullanılamaz hala gelen polis merkezinin ikinci katında yere saçılmış halde bulundu.

Bazı karelerde, işkenceye maruz kalmış cesetler görülüyor. Diğerlerinde ise yarı çıplak, sırtı yarıklarla dolu bir adam ve elleri bağlanmış halde yüzükoyun bir minderin üzerine yatırılmış bir başka tutuklu yer alıyor.

Ölü tutukluların yaşadığı korku yüz ifadelerinden anlaşılabiliyor. Polis merkezindeki diğer resimlerde, kan birikintileri, kavanoz ve şişe dolu masalar, barut ve uzun bir testereyi görülebiliyor.

Gazeteciler, tutuklulara yapılan işkencelerin izlerini gösteren fotoğrafları, bir hafta süren şiddetli çatışmaların ardından Kaddafi güçlerinin eline düşen kente düzenlenen resmi bir gezi sırasında elde etti.

Kaddafi rejimini sivillere uyguladığı vahşeti gösteren en son kanıtlar, Libya liderinin koalisyon güçlerinin operasyonlarını durdurmak amacıyla bir anlaşma yapma girişimlerine de gölge düşürdü

Haberin Devamı