Türkiye (Son Dakika) 'Kader, öl de öleyim' deyip vurmuş

'Kader, öl de öleyim' deyip vurmuş

Paylaş
'Kader, öl de öleyim' deyip vurmuş

14 yaşındaki Kader'i okulunun önünde av tüfeğiyle öldüren 56 yaşındaki evli sanık cinayet sabahı kızın cep telefonuna bu mesajları göndermiş

Zonguldak'ın Devrek İlçesi’nde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki Kader Demiroğlu’nu okulun önünde av tüfeği ile öldüren 56 yaşındaki Metin Abacı’nın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Metin Abacı, yazılı ifade vereceğini belirterek duruşmada konuşmadı.

Olay, geçen 14 Mayıs’ta meydana geldi. Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, cep telefonuna mesaj göndererek kendisini dışarıya çağıran evli inşaat işçisi Metin Abacı tarafından, teneffüste okul önünde av tüfeği ile öldürüldü.

’NE OLUR BENİ YIKMA’

Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, tutuklanan Metin Abacı ile Kader Demiroğlu’nun olaydan 7 ay önce tanıştıkları, karşılıklı telefonlaşarak görüştükleri, Abacı’nın küçük kıza kırtasiye ve kıyafetler alıp, okul harçlığı vererek ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi. Abacı’nın, küçük kız ile bir evde cinsel ilişkiye girmeden 3-4 kez seviştiği belirtilen iddianamede; bir süre sonra şüphelinin, öldürdüğü kızın maddi isteklerini karşılayamaz duruma geldiği ve bu nedenle bunalıma girdiği, küçük kızı öldürmek için bir plan yaptığı ifade edildi. İddianamede ayrıca sanığın, olay sabahı küçük kızın cep telefonuna, ’Ne olur beni yıkma’, ’Kader, bana yanlış yapma’, ’Kader, öl de öleyim’, ’Kader, beni öldürme’ yazılı mesajlar gönderdiği belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

İddianame doğrultusunda sanık Metin Abacı hakkında, ’Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan da 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada Metin Abacı, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu sanık Metin Abacı ile ölen Kader Demiroğlu’nun babası Sedat Demiroğlu, annesi Güldane Demiroğlu, diğer yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

DURUŞMA, BASINA KAPATILDI

Basına kapalı gerçekleştirilen duruşmada sanık Metin Abacı, babası Sedat Demiroğlu ile inşaatlarda birlikte çalışmaları nedeniyle Kader Demiroğlu ile olaydan 7-8 ay önce tanıştıklarını söyledi. Daha fazla konuşmak istemediğini belirten Abacı, mahkemeye savunmasını yazılı sunacağını söyledi.

’KADER’İ BİZDEN ALMAYA ÇALIŞTI’

Mahkemede tanık olarak dinlenen Kader Demiroğlu’nun arkadaşı 18 yaşındaki Şeref Koçaklı, "Cinayetten yaklaşık 1.5 ay önce Kader, beni ve birkaç arkadaşımı bir eve götürdü. Birlikte yedik içtik. Bir süre sonra eve Metin Abacı geldi. Kendisi alkollüydü. Biz Metin Abacı’nın hareketlerinden şüphelendiğimiz için Kader’i evine götürmek istedik. Metin Abacı, Kader’i bizden almaya çalıştı. Biz kendisini yere yatırdık. Kader’i vermedik ve evine götürdük" dedi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NIN DAVAYA KATILMA TALEBİ

Diğer tanıkların da dinlendiği duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, çocukların haklarını koruyan bakanlık olarak suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, bakanlığın suçtan doğrudan zarar görmediğine hükmederek bu talebi reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

'KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ' PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, ölen Kader Demiroğlu’nun ailesiyle birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. Kızının fotoğrafını taşıyan Sedat Demiroğlu ile eşi Güldane Demiroğlu, gözyaşlarını tutamadı. ’Kadınlara adalet, katillere müebbet’ yazılı pankart açan üyeler adına konuşan platform temsilcisi Sıla Gemicioğlu, "Her gün 5 kadının öldürüldüğü bu coğrafyada bizler katillere ağır ceza istiyoruz. Kadınların öldürüldüğü her ilde ailelerle birlikte bu talebimizi yükselteceğiz ve yasalaştırana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Kadın üyeler, açıklamanın ardından dağıldı.

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

Haberin Devamı