Gündem Kaderin böylesi

Kaderin böylesi

Paylaş
Kaderin böylesi

2 arkadaşına mezar olan kamyonetin enkazını kurtarma çalışmalarında görev yapan 45 yaşındaki Seyhan Yıldırım, olay yerinde fenalaşarak öldü

Zonguldak’ta 2 gün önce 60 metrelik uçuruma yuvarlanarak 2 arkadaşına mezar olan kamyonetin enkazını kurtarma çalışmalarında görev yapan 45 yaşındaki Seyhan Yıldırım, rahatsızlanarak yere yığılınca uçurumdan aşağıya yuvarlandı. Boynu kırılan Yıldırım, olay yerinde öldü.

Haberin Devamı

Zonguldak-İstanbul karayolunun Kozlu Beldesi Balkayası Mevkii’nde cumartesi günü meydana gelen kazada, Sakarya’da faaliyet gösteren Güneş Süt Gıda fabrikasına ait Ali Kemal Tenha yönetimindeki 54 UA 872 plakalı kamyonet, Zonguldak’taki bayilere ürün dağıtmaya giderken sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu uçuruma yuvarlandı.

Kazada, Ali Kemal Tenha ile yanında bulunan arkadaşı Selman Dur öldü. Kamyonetin enkazı ise uçurumda 60 metrelik alana dağıldı. Kazayı gören olmaması nedeniyle yaklaşık 19 saat sonra MOBESE kayıtları incelenerek bulunan enkazın arasındaki Tenha ve Dur’un cenazeleri, yapılan incelemenin ardından Sakarya’nın Ferizli İlçesi’ne bağlı Değirmencik Köyü’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şirket yöneticileri, sigorta işlemleri için gerekli olan kamyonetin enkazını çıkarmak için 4 kişiyi görevlendirdi. Bu sabah kaza yerine gelen, ölen 2 kişinin arkadaşları da olan Feridun Güneş, Seyhan Yıldırım, İrfan Ulus ve Adem Gönül, kamyonetin enkazını vinçle yukarıya çıkardı. Enkazı kamyona yükledikten sonra yemek yiyen 4 arkadaş, saat 16.00 sıralarında son kez kontrol etmek için indikleri uçurumdan yukarıya çıkmaya çalışırken Seyhan Yıldırım rahatsızlandı.

Dik yamaçta yere yığılan ve aşağıya doğru yuvarlanan Yıldırım, kamyonetin enkaz parçalarına takılarak durdu. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine polisle birlikte olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, halat yardımıyla Yıldırım’ın cansız bedeninin bulunduğu yere indi. Görevlinin, eliyle yaptığı kontrolde Yıldırım’ın yaşayıp yaşamadığından emin olamaması üzerine doktor, beline bağlanan halatla aşağıya indi.

Doktorun yaptığı kontrolde Yıldırım’ın öldüğü belirlendi. Bunun üzerine gelen Cumhuriyet Savcısı Cafer Can da beline bağlanan halatla cesedin bulunduğu yere indi.

Savcının yaptığı incelemenin ardından Yıldırım’ın cesedi halat yardımıyla yukarıya çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Boynunda kırık tespit edilen ve daha önce kalp ameliyatı geçiren Yıldırım’ın kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek Yıldırım’ın boynundaki kırığın da uçurumdan yuvarlanması sonucu olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Ersin ERCAN- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)