Gündem Kadıköy Belediyesi'nden, ilçedeki cemevlerine 'ibadethane' statüsü

Kadıköy Belediyesi'nden, ilçedeki cemevlerine 'ibadethane' statüsü

Paylaş
Kadıköy Belediyesi'nden, ilçedeki cemevlerine 'ibadethane' statüsü

Kadıköy Belediye Meclisi, cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul etti

Kadıköy Belediye Meclisi, ilçedeki cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararının meclis gündemine taşındığı kaydedildi.

Açıklamada, ilçedeki cemevlerine resmi ibadethane statüsünün verilmesi ve bu mekanların resmi ibadet yerleri olarak kabulünü içeren kararın, mecliste oy çokluğuyla kabul edildiği aktarıldı.

GİDERLERİNİ DE BELEDİYE KARŞILAYACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, laik bir ülkede herkesin inancını özgürce yaşamasının teminat altına alınması gerektiğini belirtti.

Belediye olarak tüm inançlara eşit mesafede bulunduklarını ileten Nuhoğlu, şöyle devam etti:

"Hepsine eşit yaklaşıyoruz. Bu eşit yaklaşımın gereği olarak dedelerin de cami imamlarımızla aynı statüde olması gerekir. Konuyu meclis gündemimize taşıdık ve oy çokluğu ile karar çıktı. Bu kararın herkese örnek olmasını diliyorum. Karar doğrultusunda cemevlerinin bakım, onarım, temizlik, elektrik ve su giderleri için diğer ibadethanelerde olduğu gibi belediye tarafından kaynak ayrılacak."

AA