Gündem Kadıköy Neronlarına gözaltı

Kadıköy Neronlarına gözaltı

Paylaş
Kadıköy Neronlarına gözaltı

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'nin sampiyonluğu kaybetmesinin ardından yaşanan olaylara karıştıkları belirlenen 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı

Fenerbahçe-Trabzonspor takımlarının yaptıkları maçın 1-1 sonuçlanarak Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybetmesin ardından stadyumda maddi hasar oluşmuştu.

Stadyumda Fenerbahçe’nin şampiyon olduğunu belirten yanlış anonsun ardından önce sevinen taraftarlar, daha sonra gerçeğin ortaya çıkmasıyla adeta terör estirmişlerdi.

Stadyumun oturaklarını parçalayan, tuvaletlerini kıran fanatik taraftarların çıkardığı yangınlar ise güçlükle söndürülmüştü. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmalarda Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bulunan güvenlik kameraları incelendi.

Maçın 85’inci dakikasından başlayan ve yaklaşık 1 saat süreyle incelenen görüntülerde olaylara karışan kişiler tek tek tespit edilerek kimlikleri belirlendi. Bu sabah saatlerinde polis adresleride belirlediği 10 kişiyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği'ne getirilen zanlılara savcılıktan bir günlük gözetim izni alındı. Zanlıların sağlık kontrollerinin ardından olaylarla ilgili ifadeleri alınacağı ve mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Polis yaşanan olaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü gözaltıların önümüzdeki günlerde süreceğini söylediler.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)