Gündem Kadıköy'de “3. köprüye hayır” mitingi

Kadıköy'de “3. köprüye hayır” mitingi

Paylaş
Kadıköy'de “3. köprüye hayır” mitingi

Çeşitli sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda “3. Köprüye Hayır” mitingi düzenlendi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu ile Halkevleri tarafından düzenlenen mitinge katılanlar saat 12.00’de Tepe Nautilus alışveriş merkezi önünde toplandı.

Haberin Devamı

Pankartlar ve dövizlerle 3. Boğaz Köprüsü'nün yapılacak oluşunu protesto eden yaklaşık 2 bin kişilik grup “Köprüyü yapanlar memleketi satanlar”, “Direne direni kazanacağız” sloganları atarak Kadıköy iskelesine kadar yürüdüler.

YAŞAMI SAVUNUYORUZ

Kadıköy İskele Meydanı’nda kurulan platformda ilk olarak konuşma yapan Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi ve miting sözcüsü Kader Cihan, İstanbul’u savunmak, suya, ormana, doğaya sahip çıkmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Bizi burada toplayan insanı, doğayı, tarihi ve kültürel mirası, suyu, toprağı, İstanbul’u ve Anadolu’yu savunma davasıdır. Bizler yaşamı savunuyoruz. İnsanın ve doğanın bu temel hakkını savunmaya devam edeceğiz. 3. köprünün yapılması halinde, İstanbul’un elinde kalan son ormanlar da yok edilecek.

Haberin Devamı

3. köprü demek, yeni bir rant köprüsü demektir. Doğanın tahrip edilmesi demektir” dedi. Cihan ayrıca 3. Boğaz Köprüsü'nün İstanbul’un ulaşım sorunu çözmeyeceğini daha da ağırlaştıracağını belirterek, İstanbul’a yapılan 1. ve 2. köprünün de kentin ulaşım sorununu daha da ağırlaştırdığını ileri sürdü.

YEŞİL ALANLAR ORTADAN KALKAR

Mitingte konuşan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 3. köprünün tüm Marmara bölgesine zarar vereceğini öne sürerek, “Buraya 3. köprüye ’hayır’ demeye geldik” diye konuştu. Mitinge katılan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3. köprüye karşı olduklarını, çünkü yeşil alanları ortadan kaldıracağını belirterek, İstanbul’un plansız kentleşme ve plan tadilleri ile rant yaratılması sorunu yaşadığını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de, 3. köprünün kentin ulaşım sorununa çözüm getirmeyeceğini ifade ederek, 3. köprünün beraberinde betonlaşmayı ve 4. köprüyü de getireceğini belirtti. Mitingte konuşmaların ardından mini konser verildi. Mitinge, Sulukule Platformu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Toprakların Kardeşliği Platformu, CHP, EDP, EMEP, ÖDP, TKP’nin İstanbul İl Örgütleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü de destek verdi.

Haberin Devamı