Spor Kadıköy'de anons skandalı

Kadıköy'de anons skandalı

Paylaş
Kadıköy'de anons skandalı

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu yitirdiği maçın sonunda büyük bir skandal yaşandı

Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken, Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 tamamlandığı anonsu tribünlerde bir anda şampiyonluk havasının yaşanmasına neden oldu.

Saha içindeki futbolculara da aynı bilgi verilince futbolcular bir anda maçı bıraktı ve adeta karşılaşmanın sona ermesini bekledi. Tribünlerden havaya konfetiler uçurulurken, statta bir anda şampiyonluk coşkusu yaşanmaya başlandı.

Fenerbahçeli taraftarlar da şampiyon olmuşcasına sahaya girerek büyük bir sevinç yaşandı. Bu sırada hoparlörlerden "Şampiyon Fenerbahçe" şeklinde anons yapıldı.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Ancak bir süre sonra Bursaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yendiği, yanlış bilgi verildiği anonsu yapılınca, sevinç bir anda şoka dönüştü.

Saha içinde bazı futbolcuların etrafını çok sayıda taraftar sararken, özel güvenlik elemanları futbolculara eşlik etti. Bir tribünden de toplu olarak "Yönetim istifa" sesleri yükseldi.

ANONSU YAPAN GÖREVLİ ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Yaptığı anons ile Fenerbahçe oyuncuları ve taraftarlarını şampiyonluk havasına sokan görevli Hakan Bingül gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Bingül Adliye'ye sevk edildi.

Haberin Devamı

1971'DE DE BENZER OLAY YAŞANDI

Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğu Bursaspor’a kaptıran Fenerbahçe’de şok sürerken, maçın son anlarında yaşanan "anons skandalı’nın bir benzerinin daha önce de yaşandığı ortaya çıktı. Gazete arşivlerinde yer alan haberlere göre, 1970-71 sezonunda PTT ile Galatasaray 6 Haziran 1971 tarihinde Ankara’da karşılaşırken, Galatasaray’ın mağlup oynadığı haberinin yayılması üzerine, İstanbul’da Beşiktaş’ı 1-0 yenen Fenerbahçeliler kendilerini şampiyon sandılar. Ancak, Ankara’daki maçın 7-1 Galatasaray’ın lehine sonuçlandığının anlaşılması üzerine Fenerbahçelilerin sevinci yarıda kaldı. Söz konusu sezonda Galatasaray, Fenerbahçe’nin 1 puan önünde şampiyon oldu.