Gündem Kadıköy'de Berkin Elvan yürüyüşüne polis müdahalesi

Kadıköy'de Berkin Elvan yürüyüşüne polis müdahalesi

Paylaş
Kadıköy'de Berkin Elvan yürüyüşüne polis müdahalesi

Gezi Parkı olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle Kadıköy'de yapılan yürüyüşün ardından olay çıktı

Polis, havai fişek atan bir gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. 3 kişi gözaltına alındı.

Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde saat 19.00 sıralarında buluşan binlerce kişi, ellerinde pankart, döviz ve bayraklarla ara sokaklardan slogan atarak yürüyüşe geçti. Grup, Mehmet Ayvalıtaş Parkı önünde saygı duruşunda bulunarak, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden gençleri andı.

Kalabalık grup bir süre sonra ikiye ayrıldı. Grubun bir bölümü Kadıköy İskele Meydanı'na geçerken, diğer grup ise Boğa Heykeli önüne geri döndü.

Eylemin sonunda küçük bir grup önlem alan polis ekiplerine doğru havai fişek atmaya başladı. Bunun üzerine, Çevik Kuvvet polisleri de gruba plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Ara sokaklarda bir süre yaşanan kovalamaca sonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da Berkin Elvan yürüyüşüne müdahale: 13 gözaltı

BERKİN Elvan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Kızılay’a yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sonrası 13 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanarak, Güvenpark’a yürümek isteyen gruplara polis engel oldu. Güven Park’a giden yolları kapatan polis ekiplerinin kurduğu barikatı aşmak isteyen göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası eylemciler çevredeki işyerlerine sığınırken, polis 13 kişiyi gözaltına aldı.
Öte yandan polisin müdahaleyi görüntülemek isteyen basın mensuplarını engellemek istemesi üzerine, gazetecilerle emniyet güçleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

BİR BAŞKA EYLEMLE 6 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın, ölüm yıl dönümünü nedeniyle Ankara’da bir başka yerdeki eylemde de olaylar çıktı. Kızılay’a yürümek isteyen bir grup Mithatpaşa köprü altında toplandı. Pankartlarla kortej halinde Kızılay’a yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Yaşanan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının sonrasında polis, dağılın uyarısı yaptığı gruba TOMA’larla müdahalede bulundu. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağılırken, müdahale sonrası 6 kişi gözaltına alındı.