Gündem Kadıköy'de grev var

Kadıköy'de grev var

Paylaş
Kadıköy'de grev var

Kadıköy'de grev var

Kadıköy Belediyesi’nde çalışan, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye 407 işçi greve başladı.

Haberin Devamı

Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde toplanan işçiler, çeşitli sloganlar atarak belediyenin Hasanpaşa binası önüne kadar yürüdü. Burada pankart açan işçiler adına bir basın açıklaması yapan DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Şahan İlseven, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 173 gün önce başladıklarını, bu süre zarfında 77 madde üzerinde anlaşma sağlandığını söyledi.

Sözleşmede, 4 madde üzerinde uzlaşma sağlanamadığını ve 11 Haziran tarihinde ilan edilen grev kararını bugün uygulamaya başladıklarını belirten İlseven, "Sendika olarak insanlık onuruna yakışır çalışma koşulları ve insanca yaşayabileceğimiz bir ücret talep ediyoruz. Kadıköy Belediyesi yönetimine çağrımızdır. Gelin bu Toplu İş Sözleşmesini grev sürecini daha fazla uzatmadan masada bitirelim. Biz grev yapma taraftarı değiliz" dedi.
Greve başlayan işçiler, açıklamanın ardından davul zurna eşliğinde belediye garajının önüne geçerek bir süre halay çekti.

Haberin Devamı

KADIKÖY BELEDİYESİ: ORTALAMA NET ÜCRET 2 BİN 520 TL

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, greve ilişkin olarak, "Bütçemizi aşmış bulunduğumuzdan, yönetimimizce yeni bir teklifin sunulmayacağını paylaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, belediye işçilerinin bağlı bulunduğu sendika yöneticilerinin bugün itibariyle grev kararını uygulamaya koyduğunu hatırlattı.

"Kadıköylülerden aldığımız vergi ve harçlarla oluşan bütçemizi aşmış bulunduğumuzdan, yönetimimizce yeni bir teklifin sunulmayacağını, herkesin demokratik haklarını yasalar içerisinde kullanmasını saygıyla karşıladığımızı, Belediye hizmetlerinde aksama olmaması için azami gayretin gösterildiğini paylaşmak istiyoruz" görüşünü dile getiren Öztürk, ortalama aylık geliri 2 bin 500 TL olan işçilerin aylıklarını, yüzde 10’luk zam önerileri ile aylık ortalama 2 bin 750 TL ve üzeri olarak alacaklarını daha önceden kamuoyuna duyurduklarını vurguladı.

Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Sendikanın basın bülteni ekinde sunduğu işçi Cüneyt Düzcü’nün, çıplak olarak gözüken aylığı ile birlikte son 12 ayda, her ay ortalama 2 bin 412 TL net aylık aldığı, ödenen mesai ücretleriyle birlikte aylık net ortalama gelirinin 3 bin 500 TL olduğu görülmüştür. Cüneyt Düzcü’nün şoförlüğünü yaptığı 30 yıllık mühendis Başkan Yardımcısının aynı aylarda ortalama aylık 2 bin 300 TL aldığı karşılaştırıldığında, verilen yüzde 10’luk zam oranının ne kadar yüksek olduğu anlaşılacaktır. Esasen diğer sosyal haklarla bu oran yüzde 11.26’ya yükselmiştir."

Haberin Devamı

Öztürk, Kadıköy Belediyesinin 481 işçisi ile Ataşehir, Maltepe ve Kartal Belediyelerinin çok üzerinde çalışana sahip olduğunu ve verilen öneri zam oranı olan yüzde 10’luk bölüm ile Maltepe ve Kartal Belediyelerinin üzerine çıktıklarını vurguladı.

Öneri teklifleri ile 16 yıllık bir işçinin aylık ortalama maaşının net 2 bin 520 TL olacağını, bu işçinin ikramiye ile birlikte her ay net 3 bin 140 TL alacağına işaret eden Öztürk, Kartal ve Maltepe ile tekliflerinin altında sözleşme yapılmasına rağmen, buradaki uzlaşmaz tutumu anlamakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Haberin Devamı