Spor Kadıköy'de isyan var

Kadıköy'de isyan var

Paylaş
Kadıköy'de isyan var

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor karşısında aldığı 1-1'lik beraberlik sonrası şampiyonluğu kaçırması, sarı-lacivertli camiayı şoka soktu

Takımlarının şampiyonluğu kazanamamasına öfkelenen Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü taşkınlık yaparak tepkilerini gösterdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan bir süre ayrılmayan çok sayıda taraftar, tepkilerini tribünlere zarar vererek çıkardı.

Türk Telekom kale arkası bölümde çok sayıda koltuğu kırıp saha içine atan öfkeli taraftarlar, bu tribünde koltuk ve pankartları ateşe verdi. Bir bölümde tribün koltuklarını yakan taraftarlar, maç sırasında meşaleler nedeniyle yanan pankartları tutuşturup yangın çıkardı. Türk Telekom tribününün çok sayıda bölümünde ateş yakıldığı görüldü.

YÖNETİME BÜYÜK TEPKİ

Fenerbahçe'nin, Denizlispor maçının ardından, 2. kez şampiyonluğu son hafta maçında kaybetmesi, sarı-lacivertli taraftarları adeta çileden çıkardı. Şampiyonluğun kaybedilmesinin anlaşılmasının ardından taraftarın bir bölümü "Yönetim istifa" diye bağırdı.

ALEX'İN EŞİ AĞLADI

Öte yandan, başta takım kaptanı Alex de Souza'nın hamile eşi olmak üzere, stattaki pek çok taraftarın kaçan şampiyonluğun ardından gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

STAT DIŞINDA OLAYLAR ÇIKTI

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve sarı-lacivertli takımın şampiyonluğu kaybettiği maçın ardından stat dışında da olaylar çıktı.

Maçın bitimiyle birlikte bazı sarı-lacivertli taraftarlar stat dışında olay çıkarırken, güvenlik güçlerinin müdahalesine karşın yaşanan gerginlik daha da büyüdü.

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine taş ve benzeri yabancı maddelerle saldıran taraftarlara, polis ise tazyikli su sıkarak müdahalede etti. Yaşanan olaylarda çok sayıda taraftarın da yaralandığı görülürken, ambulans istenmesine rağmen kavganın devam etmesi nedeniyle yarılılara müdahale edilemedi. Bu arada, bazı taraftarlar stat otoparkını da taşladı.

AMBULANSA SALDIRDILAR

Takımlarının şampiyonluğu kaybetmesinin ardından öfkelerini stat dışında da sürdüren bir kısım Fenerbahçe taraftarı, Kalamış Caddesi üzerinde bir ikamette bulunan hastaya müdahale etmek üzere stat önünden geçen ambulansa saldırdı. Ambulansın önünü kesen taraftarlar sağlık personeline küfürler savurdu, aracı tekmeledi. Tekmeli ve yumruklu saldırı ile ambulansın bazı bölgelerinde çökme meydana geldi. Kızgın bir taraftarın tekmesi ile ambulansın tamponunda çökme sonucu hasar oluştu. Durumun haber verilmesi ile ambulans yanına gelen polis ekipleri sağlık personelinden bilgi aldı.

Olaylarda taraftar ve polisler yaralandı, bazı taraftarlar da gözaltına alındı.

BASIN TOPLANTISI ODASINI BASTILAR


Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzonspor ile 1 - 1 berabere kalarak şampiyonluğu kaçırmalarının öfkesini Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Christoph Daum'dan çıkarmak istedi. Maçın ardından stad içinde ve dışında büyük olaylar çıkartan taraftarlar, basın toplantısı odasını bastı. Yaklaşık 5 kadar Sarı-lacivertli taraftar, güvenlik güçlerini aşarak her iki takım teknik direktörünün de açıklama yapacağı basın toplantısı odasının bulunduğu bölüme geldi.

Basın toplantısı odasının önüne gelerek kapıyı yumruklayan taraftarlar, zorla içeri girmeye çalıştı. Güvenlik görevlileri kapıyı açmakta tereddüt edince yumrukların sayıları arttı. Bu sırada bazı mensupları da kaçarak, toplantı odasından başka odaya doğru geçtiler. Yumrukların artması sonucu kapıyı açan güvenlik görevlisine 2-3 taraftar müdahale etti ve bağırarak, Fenerbahçe Teknik Direktörü Dauma' tepki gösterdi. Daha sonra odaya gelen polisler, öfkeli taraftarları basın toplantısı odasından uzaklaştırdı.

TAKSİM'DE KAVGA

Taksim Meydanı'nda toplanan Fenerbahçeli, Bursasporlu ve Trabzonsporlu taraftarlar meşaleler ve marşlarla kendi takımlarını destekledi. Taraftarlara arasında küfürleşmelerin ardından yaşanan kavgaya polis müdahale etti. Sivil polislerin araya girmesi ile kavga daha da büyümeden sona erdi.

3

Haberin Devamı