Spor Kadıköy'de şok!

Kadıköy'de şok!

Paylaş
Kadıköy'de şok!

Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir darbe aldı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftası Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor maçıyla tamamlandı.

Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan maçı Akhisar son dakika golüyle 2-1 kazandı. Bu yenilgi ile Fenerbahçe'nin sahasındaki 33 maçlık yenilmeme serisi sona erdi.

Akhisar Belediyespor maçın 5. dakikasında Güray Vural'ın müthiş aşırtması ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe ise bu gole 41. dakikada Meireles'in füzesi ile karşılık verdi. Dakikalar 89'u gösterirken sahneye çıkan Ricardo Vaz Tez skoru belirledi: 2-1.

Alınan bu sonuç neticesinde Fenerbahçe 46 puanda kaldı ve liderlik şansını tepti. Akhisar Belediyespor ise 25 puana yükseldi.

Ligin 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor'la karşılaşacak. Akhisar ise sahasında Başakşehir'i ağırlayacak.

GÖKHAN GÖNÜL 11'DE

Fenerbahçe'de hafta içinde antrenmanda sakatlanan Gökhan Gönül, Akhisar Belediyespor maçında ilk 11'de forma giydi. Sakatlığının ardından son iki antrenmanda takımdan ayrı çalışan Gökhan, Akhisar Belediyespor maçında ilk 11'deki yerini aldı.

Antrenmanda sakatlanan ve sağ bacak üst adalesinde 2. derecede yırtık tespit edilen Alper Potuk ile cezalı olan Volkan Demirel ve sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım, kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçen Bekir İrtegün ile Erten Ersu, Webo, Uygar Mert, Selçuk Şahin ve Kadlec de yedekler arasında yer aldı.

AZİZ YILDIRIM LOCADA İZLEDİ


Cezası geçen hafta deplasmanda oynanan Gaziantepspor maçında sona eren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yönetim kurulunun locasından maçı izledi.

Ligin ilk yarısında 7. haftada Gençlerbirliği maçında Kadıköy'de tribünden maç izleyen Yıldırım, 121 gün sonra statta maçı takip etti. Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi Aziz Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu.

Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği maçından sonra müsabaka hakemine yönelik tehdidi nedeniyle 60 gün, daha sonra da sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti cezaları almıştı.

EMRE 250. MAÇINDA

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu, 250. lig maçına çıktı. Süper Lig'de ilk maçını 1996-97 sezonunda Galatasaray formasıyla oynayan Emre, sarı-kırmızılı takımla çıktığı 102 lig maçında 14, Fenerbahçe'de forma giydiği 147 lig maçında ise 24 gol olmak üzere toplam 38 gol kaydetti.

GÜRAY'DAN MÜTHİŞ GOL


Maçın henüz 5. dakikasında Güray Vural harika bir gol kaydetti. Bilal'in savunmanın arasından bıraktığı pası bekletmeden sol ayağı ile kaleye gönderen Güray, yaklaşık 25 metreden aşırtma bir vuruşla skoru takımı lehine 1-0 yaptı.

O GOL NASIL KAÇAR?

13. dakikada Fenerbahçe mutlak bir golden oldu. Kuyt'ın sağdan ortasını arka direkt Meireles kale ağzına doğru indirdi. Altı pas içinde kaleye yaklaşık 3 metre mesafede olan Emenike'nin vuruşu üstten auta gitti. 40. dakikada Emenike'nin sağdan ortasına penaltı noktasının gerisinden Caner vurmak istedi ancak şutu istediği gibi olmadı.

MÜKEMMEL ORGANİZASYON


Dakikalar 41 olduğunda Fenerbahçe aradığı golü buldu. Moussa Sow atak yönüne göre sol kanattan ceza alanına doğru şık bir orta yaptı. Sahanın etkili isimlerinden olan Kuyt sağ ayağının dışı ile müthiş bir dokunuş sonucu topu Meireles'in önüne indirdi. Portekizli de önce yumuşatıp sonra şutunu çıkardı ve topu 90'la buluşturdu: 1-1

KAÇAN KAÇANA

İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe iki defa gole yaklaştı. Soldan ceza alanına giren Emenike'nin pasına ceza alanının diğer tarafında Gökhan Gönül vurdu ancak top üstten auta çıktı. Dakikalar 48'i gösteriyordu.... 51'de ise yine Emenike soldan geldi, 3 oyuncuyu geçti, sağdan bindiren Gökhan'ı gördü, Gökhan kale ağzında rakibini oyundan düşürdü, sol ayağıyla vurdu; ancak top yine üstte auta çıktı...

SOW YIKILDI!


63. dakikada soldan Caner'in yerden pasına Sow, altı pas içinde vurdu. Savunmaya çarpan top üst direğe takılda ve ardından adeta bir bilardo topu gibi 'ters falso' alarak oyun alanı dışına çıktı. 80. dakikada Emeneke yine soldan içeriye girmek isterken rakibi ile girdiği ikili pozisyon sonucu yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem Özgür Yankaya'nın kararı devam oldu.

GOL ARARKEN GOL YEDİ!


Fenerbahçe 89. dakikada rakip ceza alanında gol ararken bir anda kontraatak yedi. LulaLua'nın başlattığı atakta ikinci yarı Bruno'nun yerine oyuna giren Vaz Te, rakibinden sıyrılarak ceza alanına girdi. Mert'i de çalımlayan Vaz Te topu ağlara gönderdi: 1-2.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)


3. dakikada savunmada Mehmet Topal'ın ters vuruşunda ceza sahasına gelen topa hareketlenen Gekas, altıpasın önünde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Egemen Korkmaz'ın yanından topa dokunan Gekas'ın vuruşunda, top az farkla auta gitti.

5. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Bilal Kısa'ının pasında ceza sahası dışının sağ çaprazında topla buluşan Güray Vural, kaleci Mert'in önde olduğunu görerek, şık bir aşırtma vuruşla topu filelere yolladı: 0-1

13. dakikada Kuyt'ın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada Caner Erkin arka direkte topu tek pasla Emenike'ye indirdi. Kaleciyi geçen topla buluşan Nijeryalı futbolcu, oldukça müsait durumda kalenin bir metre gerisinden topu boş ağlar yerine üstten auta gönderdi.

40. dakikada Emenike'nin sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortada, Caner Erkin'in penaltı noktasının solundan yaptığı gelişine vuruşta top yandan dışarı çıktı.

41. dakikada Fenerbahçe eşitliği buldu. Sow'un soldan ceza sahasına yaptığı ortada, Kuyt topu ceza yayının içindeki Meireles'e indirdi. Meireles'in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, "90" tabir edilen iki direğin birleştiği yerden ağlarla buluştu: 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)


48. dakikada soldan ceza sahasına giren Emenike, topu ceza sahasının sağ çaprazında bulunan Gökhan Gönül'e çıkardı. Gökhan'ın gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

51. dakikada Caner Erkin'in kaleyi cepheden gören yaklaşık 30 metre mesafeden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Oğuz, yerden de seken topu soluna uzanarak iki hamlede kurtardı.

52. dakikada Emenike'nin pasında, Gökhan Gönül topla birlikte sağdan ceza sahasına girdi. Rakibini şık bir çalımla geçerek kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan'ın şutunda, top az farkla üstten dışarı çıktı.

Aynı dakikada Bilal Kısa'nın ceza yayının dışından yaptığı sert vuruşta, kaleci Mert Günok üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

59. dakikada Bruno'nun ceza sahasına girmeden sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Mert Günok yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.

62. dakikada Mehmet Topal'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Caner Erkin, çizgiye inerek topu altıpasın içindeki Sow'a çıkardı. Sow'un vuruşunda, top önce üst direğe sonra da kale çizgisinin önüne çarparak auta gitti.

83. dakikada Lualua'nın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Gekas, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Gekas'ın bekletmeden yaptığı vuruşu, kaleci Mert Günok ayağıyla çıkardı. Pozisyonun devamında, savunma topu tehlikeli bölgenin dışına gönderdi.

86. dakikada Diego'nun ceza yayının solundan yaptığı şutta, kaleci Oğuz Dağlaroğlu üzerine gelen topu kontrol etti.

89. dakikada Manisa temsilcisi öne geçti. Kontra atakta Lualua'nın pasıyla ceza sahasına giren Vaz Te, kaleci Mert Günok'u geçerek düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-2

90+2. dakikada Caner Erkin'in ceza yayının sağından kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

90+3. dakikada Egemen Korkmaz'ın Lualua'dan kapmak istediği top, ceza sahsında Vaz Te'nin önünde kaldı. Vaz Te'nin vuruşunda, Mert iki hamlede topu kontrol etti.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 80 Meireles), Emre Belözoğlu (Dk. 67 Selçuk Şahin), Kuyt (Dk. 68 Webo), Sow, Emenike

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Tolga Ünlü, İsmail Konuk, Douglas, Kadir Keleş (Dk. 60 Lualua), Castro, Pekin Köşnek, Bilal Kısa, Bruno (Dk. 67 Vaz Te), Güray Vural, Gekas (Dk. 90+3 Scapolan)

Goller: Dk. 5 Güray Vural, Dk. 89 Vaz Te (Akhisar Belediyespor), Dk. 41 Meireles (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 33. Douglas, Dk. 36 Pekin Köşnek, Dk. 49 Castro, Dk. 54 Bilal Kısa, Dk. 89 Vaz Te (Akhisar Belediyespor), Dk. 65 Caner Erkin, Dk. 69 Egemen Korkmaz, Dk. 78 Emenike (Fenerbahçe)

Haberin Devamı