Spor Kadıköy'de tur Fenerbahçe'nin

Kadıköy'de tur Fenerbahçe'nin

Paylaş
Kadıköy'de tur Fenerbahçe'nin

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Pendikspor'u ağırladı. 13 yıl sonra Türkiye Kupası'nda tekrar karşılaşan iki ekibin mücadelesinde gülen taraf bu kez Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertli ekibe turu getiren gol Sezer Öztürk'ten geldi

Fenerbahçe, Pendikspor'u 1-0 yenerek 5. tura çıktı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 16 puanla 10. sırada bulunan Pendikspor'la karşı karşıya gelen Fenerbahçe rakibini 1-0 yendi. Sarı-Lacivertliler, 1999/2000 sezonunda kendisini kupada safdışı bırakan 2. Lig ekibi Pendikspor'u 13 yıl sonra kupa dışına iterken, 5. tura yükseldi.

Türkiye Kupası'nı geçen yıl 29 yıl aranın ardından kazanan Fenerbahçe, 13 yıl öncesinin rövanşında Pendikspor'la karşılaştı. Maçın ilk yarısında daha etkili olan taraf Pendikspor'du. Konuk ekipten Osman'ın 13. dakikadaki vuruşu direkten döndü. Pendikspor gol için bastırırken 37. dakikada bu kez Caner gole çok yaklaştı.

Caner, bu dakikada cezasahası içerisine topla girip kaleci Serkan'la karşı karşıya kaldı vuruşunda Fenerbahçe file bekçisi mutlak tehlikeyi önledi. Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yaşamasına karşın 45'inci dakikada golü buldu.

Haberin Devamı

Bu dakikada Semih Şentürk, sağ kanattan topu getirip altıpas ön çizgisi üzerine bıraktı, Sezer dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Devre de bu skorla sona erdi. Maçın ikinci yarısında iki ekip de tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Fenerbahçe; Egemen, Sezer ve Semih'le gole yaklaşırken, Sezer'in biri serbest vuruştan olmak üzere 83. ve 84. dakikadaki şutları direkten döndü.

Konuk ekibin gol çabaları da sonuçsuz kaldı ve karşılaşma 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Bu yenilginin ardından yeni bir sürpriz peşindeki Pendikspor kupaya veda ederken; Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tura yükseldi.