Gündem Kadıköy'de vahşet kokan cinayet

Kadıköy'de vahşet kokan cinayet

Paylaş
Kadıköy'de vahşet kokan cinayet

İstanbul Kadıköy'de Türkmenistan uyruklu kadın başı taşla ezilerek öldürüldükten sonra bir merdiven boşluğuna bırakıldı

Kadıköy İmam Ramiz sokaktaki bir kafede çalışan işçilerden biri sipariş götürdüğü sırada merdiven boşluğunun altından gelen kötü kokudan şüphelendi.

Kafe çalışanı merdiven boşluğunun altına baktığında yüzünün bir bölümü parçalanmış bir kadına ait cesedi gördü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin görülmemesi için merdiven boşluğunun altına bırakılan cesette inceleme yaptı.

CESET ÜZERİNDEN ÇIKAN EV NUMARASI CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Yapılan incelemede kadın cesedinin üzerinden bir ev telefonu numarası ve çalışma belgesi çıktı. Cesede ait bir kimlik bulunmadığı için polis ev numarasından olayı çözmeye çalıştı.

Fatih'te bulunan evin numarası arandığında Akılcan Cumaniyazova adı kişi yanında kalan Türkmenistan uyruklu Atabek Cumyazov'un kayıp olduğunu ifade etti.

Atabek Cumyazov polise verdiği ifadede, 35 yaşındaki kadının kendisinin yanında misafir olarak kaldığını iş aramak için evden ayrılarak, Merdivenköy'deki Yoldaş isimli arkadaşının yanına gittiğini söylediği öğrenildi.

"BOŞ BİR BİNADA İÇTİK"

Polis bu kez de, Yoldaş adlı kişiyi bularak sorguladı. Yoldaş adlı bu kişinin, "Akşam saatlerinde Akılcan Cumaniyazova ve Ruslan Jumaro ile birlikte boş bir binada içki içtik.

Ruslan Jumaro, Cumaniyazova'yı dövmesi üzerine oradan ayrıldık. Ertesi gün de Ruslan Jumaro arayarak 'Akılcan Cumaniyazova'yı öldürdüm' dedi" diye ifade verdiği öğrenildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu ifade üzerine Ruslan Jumaro'nun Üsküdar Ünalan mahallesindeki evine baskın yapıldı. Baskında Ruslan Jumaro saklandığı çekyatın altında yakalandı. Ruslan Jumaro ile birlikte ev arkadaşı da gözaltına alındı.

Polis, gözaltına aldığı 4 kişiyi Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdü. Öte yandan vahşice öldürülen Türkmenistan uyruklu genç kadının cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL (DHA)

2