Mesut Yar Kadın erkek eşitliğine bakar mısın?
HABERİ PAYLAŞ

Kadın erkek eşitliğine bakar mısın?

Haberin Devamı

“Karadayı” (atv) dizisinde kuaför Belgin, derin efendi Mehmet Saim Bey’in hizmetlileri Vedat ile Mualla’yı bir emirle hemen ve acımasızca öldürdü... “Güllerin Savaşı” (Kanal D) dizisinde Sipahi köşkünün emektar hizmetçisi ve Gülfem’in gerçek annesi Halide de maharetli katillerden. En son kurbanları ise Gülru ve ailesi... Bu arada söz validelerden açılmışken, “Aşkın Bedeli” (Star TV) dizisinde ise Şimal’in gerçek annesi Hikmet’in çok sayıda kurbanı var... Dizilerde bir dönem popüler olan erkek seri katillerin bu konuda gayet serinkanlı ve kendilerine tur bindiren kadın rakipleri var artık... Kadınlar “biz de varız” demeye başladılar. Keşke senaristler bu var oluş duygusunu hayırlı linklere yöneltselerdi. “Adalet” anlayışınız şiddette eşitlik midir yani?

[[HAFTAYA]]

Kirazdan soğuduk ama...

“Kiraz Mevsimi” (FOX) dizisi gençlik, aşk ve komedi dizisi olarak yola çıkmıştı. Hoş, romantik bir diziydi vallahi... Ancak “Kiraz Mevsimi” son zamanlarda tam anlamıyla günlük dizilere dönüşmeye başladı... Öykü’ye olan aşkının ortaya çıkmasıyla mesela bir Mete karakteri psikopata dönüştü resmen. Şimdi de ailece onun entrikalarını izliyoruz... Şiddet, karakollar, mafya, hastaneler, kaçırılma, tehdit, ölümden dönmeler, kavga eden iki aşık, yüzü gözü morarmış esas oğlanlar. Peh! Diziye kim dahil oluyorsa kadın ya da erkek olsun daima Öykü ve Ayaz aşkına karşı çıkıp, onları ayırmaya çalışıyor. Öykü ve Ayaz bu durumda bir gülüyorsa üç ağlıyorlar... “Kiraz Mevsimi” eskiden gülümsetiyordu şimdi baygınlık geçirtiyor. Hem de kirazdan soğutan cinsten!

Neymiş o taze kan filan?

Haber “‘Poyraz Karayel’e (Kanal D) taze kan” diye duyurulmuş. Kendi adıma bu dizinin taze kana filan ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum... Karakterleriyle dört başı mamur bir kan bankası bile kurarsınız. Fazlası var azı yok. Ama dur bir dakika... Taze kan olarak, ismini telaffuzda zorlandığım Şebnem Hassanisoughi isimli kardeşimiz bulunmuş. Kendisini bir yerden çıkaramayacak kadar tanımıyorum vallahi. Ama diziye duhul etmesi iyi oldu... Yeni oyuncumuz alkol tedavisi gördükten sonra yurda dönen Begüm’ü oynayacak. Ve yüksek ihtimal Poyraz kendine sorunlardan sorun beğenecek. Arada çocuk var çünkü... Neyse, “Poyraz Karayel”e ekstra heyecan geldi diyerek bu işi bitirelim. Neymiş o taze kan filan?

Oldu mu şimdi?

“O Hayat Benim” (FOX) dizisinde Nuran karakteri bir otobüs kazasında yanarak vefat etti. Açıkçası setle arası sıkıntılı olan bir oyuncunun karakterini bu türlü bir infazla ortadan kaldırmak bir “hınç” meselesi olmalı. Neyse... Ben yine de bütün yerli dizilerde öldüğünü sandığımız karakterlerin bir şekilde karşımıza canlı olarak çıktıklarını düşünerek ileriki bölümlerde Nuran’ın hortlama ihtimalini pas geçmiyorum... Cesetler yanmış, kimlikleri tespit edilemiyor, yolcu listesinde adı var ama belki de Nuran o otobüse hiç binmedi. Dizilerde bu yaşayan ölü karakterler yüzünden Nuran’ın öldüğüne inanasım gelmiyor vallahi. İzleyici ayarlarımı hepten bozdum! Bu arada Yeşim Ceren Bozoğlu’nun ayrılmasıyla Nuran karakteri öldü ama ‘çakması’ Sultan karakteri diziye dahil oldu... Sultan da en az Nuran kadar kötü. Hatta Efsun’un Mehmet Emir Atahan’ın gerçek kızı olmadığını da biliyor. (Gerçi bu sırrı herkes biliyor, bir iyi karakterler bilmiyor.) Sultan aynı zamanda Nuran gibi giyiniyor, aynı hâl ve hareketlerle takılıyor... Nuran hortlamasın diye onun yerine Oya Başar’ı getirip klon Nuran yaratmışlar kısacası. Kıyaslanamaz ve yetenekleri çok ayrı olan iki oyuncuyu kıyas cenderesine sokmak bu olmalı. Tuhaf!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder