Dr. Haydar Dümen Kadın ilgisini yitirebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kadın ilgisini yitirebilir

Haberin Devamı

Evliliğin ilk yıllarında her şey toz pembedir. Yıllar geçip hayat monotonlaştıkça cinsellik geri plana atılır, tehlike çanları çalar. Kadın cinselliğe olan ilgisini yitirir, yatak odasında boğulduğunu hisseder. Evlilik biraz fedakarlık ve yardımla kurtarılabilir.

BÖYLE SORU YOK!


İlk deneyim nasıl olmalı?

24 yaşındayım, ilk deneyimi nasıl olmalı? Evliliği mi bekleyeyim yoksa namludan çıkmış mermi gibi sağa sola ateş mi etmeliyim?


CEVAP

Değerli okurum, ilk aşk dönemleri uzaktan bakışmalar, telefonda kucaklaşmalarla geçti, sıra doğal ilişkiye geldi. Çok zaman geçmesin, seni de mastürbasyona tutsak etmesin. İyi de nerede, nasıl, kiminle, ne zaman falan filan. Yukarısı bıyık, aşağısı sakal, her birinin kendine göre sakıncası var. Rastlarsan iyisine, çıkarsın Everest’e, giyersin milli gömleği, arkadaş toplantısında adet haline getirirsin övünmeyi. Bir de tersi var. Ne çıkarsa şansına, evlilik de kalmış bahtına. Sanırım birkaç yıl daha var. Akıl dizginini al eline, uygun fırsatta atla atın üzerine.

Neden rüyama giriyorlar?

18 yaşındayım, rüyamda türlü türlü kadınlar, mankenlerle ilişkiye giriyorum. Neden rüyama giriyorlar?

CEVAP

Keyiften okurum. Daha ne istersin? Şans kapını çalmakla kalmamış, şansının fedaileri kapında sıra yapmış. Biri giriyor, öteki çıkıyor. Diyelim ki gerçekte de böyle bir avantajın var. Yani rüyalarınla aynı. İtirazsız her dediğini yapan sevgilin işi bitince gidiyor işine. Neyse giden gider, tadı kalır damakta. Sen ise sıcacık yatakta, ne gören var ne karışan. Aile memnun, farkında değiller ama sen emin ellerdesin. Rüya hurileri koynunda, Hoca’dan onaylı rapor var boynunda. Bekle bu akşam kimi bulacaksın rüyanda. Alkış bizim, bayramı senin.

Kuşum neden ötmüyor?

24 yaşındayım, bekarım. Kuşum ötsün diye elimden geleni yaptım. Zamanında çok mastürbasyon yaptım. İlaç kullansam mı?

CEVAP

Değerli okurum, iyi bir resim ya da mesaj verdin öteki okurlara. Yaşam çelişkisi böyle. Biyoloji, psikoloji, endokrin sistem el ele verip durmadan kazan kaynatıyorlar. Kazanı aldın, kucağında tutacak halin yok. Koyacak yer ise, ayıkla pirincin taşını. Özellikle kullan aklını. Çıkar yolun tektir, sonunda hedef bellidir. Kuş yuvaya girecek, yumurtaların üretimine yardım edecek, yavrular doğacak. Bunlar için deneme şart. Sanırım evliliğin 30’larda olacak. İdare et kaptan, gemi batmayacak. İlaç iyi ama otçulardan değil, dünyanın kullandıklarından olacak.

Cinsel organına bakamıyor, neden?

25 yaşındayım. Nişanlım aklıma geldiği zaman ya da telefonla konuşurken benden akışkan bir sıvı geliyor. Bu beni rahatsız ediyor. Nişanlım 23 yaşında, cinsel organına bakamıyor, dokunamıyor. Acaba vajinismus olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, tanımladığın sıvı meni değil, halkın zevk suyu dediği sıvı. Nişanlının anlattıklarına birçok kez tanık oldum. Cinsel organına bakamayan, bakınca kusanlar, asla dokunamayanlar var. Evet bu bir vajinismus olgusu.

Sevgilim orgazm olmadı

32 yaşındayım, sevgilimle uzun uzun ilişkiye giriyoruz ama o orgazm olmuyor. Onun da zevk almasını istiyor, mutlu edemediğim için üzülüyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, her kadının cinselliği kendine özgüdür. Kadınlar orgazmı yakalamakta her zaman zorluk yaşar. Bu konuda da elimizde tek ilaç fanteziler. Hangi fantezilerden hoşlandığını keşfetmen gerekir. Dalından koparıp verilen papatya birine estetik ve hoş gelirken, bir başkası bunu küçümseyen tavır alır ve hoşlanmaz.

Kocam dokununca bir şey hissetmiyorum

9 yıllık evli kadınım. Eşimi seviyorum. Ama cinselliği istemiyorum. Çünkü orgazm olamıyorum. Kocam dokununca bir şey hissetmiyorum. Eşim de artık benden vazgeçti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, evlilikte belirli bir süre sonra heyecanlar azalır. Heyecanlar azalınca cinsellik biraz küllenir, yaşam monotonlaşır. Kadın vardır, kocasını delice sever. Ama yatakta bir şey hissetmez. Kadın vardır, gündüz kocasıyla dövüşür ama gece çılgınca sevişir. Eşinle olan ilişkini gözden geçir. Cinselliğin kolay düzeleceğini sanmıyorum. Ama düzelmesi için birlikte uzmana gidin.

Canım yanıyor

23 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. 3 aylık hamileyken kürtaj oldum. O günden beri çok akıntım var ve kötü kokuyor. Ayrıca ilişkide canım acıyor. Sürtünerek orgazm oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel organların iç yapılarında iltihaplanma var. İltihabın olduğu yerde de acı söz konusu olur. Bunun tedavisi gerekiyor. Süre uzamışsa tedavi biraz zaman alır ve zorlaşır. Klitoris orgazmı yaşaman doğal ve normaldir.

Kız arkadaşım hep ağlıyor

Sevgilim ilişkide acıdan ağlıyor. Her hafta sonu 2 kez ilişkiye giriyoruz. Bana yetmiyor ama sevgilime çok geliyor. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, birleşme tekniği açısından kıza tercih hakkı tanımadığını sanıyorum. Organ uyumsuzlukları da var. Ne bileyim var oğlu var. Vajinada iltihap ya da mantar olabilir. Her neyse. Önce kendinize bakın. Gerekirse kızımız bir jinekoloğa başvursun.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Cinsellik aklıma geldikçe penisimden sıvı ve şeffaf meni geliyor. İdrardan sonra kasıklarım ve yumurtalıklarım ağrıyor. Mastürbasyon yaparken çabuk boşalıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, anlattıkların normal ve doğal. Kasıklarındaki ağrı, sperm birikimi ve düz kasların kasılmasından kaynaklanıyor. Erken boşalman ve o zevk suyu zaten olmazsa olmaz gibi bir şey. Ortada kuşkulanacağın bir şey yok. Ama soğukkanlı olmaya çalış ve karşı cinsle ilgili ilişkilerini geliştirmeye bak.

Nişanlım hamile mi?

25 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlımla ilk ilişkiye girdiğimizde ondan kan geldi. İkincisinde de geldi. Zarın yırtılmış olduğunu düşündük. 1 ay sonra tekrar ilişkiye girdik ve ben dışarı boşaldım. Adeti 1 hafta gecikti. Sizce nişanlım hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, tabii zar kanamış. O olay bitmiş. Ancak gebelik ihtimali bitmemiş. Yazdıklarından yüzde 90 dolayında gebelik olmuştur diye düşünüyorum. Dileğim yüzde 10’da umarım olmamıştır. 5-10 gün sonra bir gebelik testi yaptırıp öğrenin.

Büyütebilir miyim?

21 yaşındayım. Penisim 7-8 santim. Kadını tatmin edemediğimi düşünüyorum. Penisimi büyüttürebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin ereksiyon halinde 7-8 santim ise hemen bir üroloji uzmanına başvurmanı öneririm. Eğer sönük hali böyleyse ideal.

Sperm üretimi yok

14 yaşındayım, sperm üretimim yok. Kimi “Daha ergenliğe girmedin” diyor. Ben buna inanmıyorum. Derdime çare bulun.

CEVAP

Yavrum, henüz ergenliğe girmedin. Ben de arkadaşlarına katılıyorum. 1 yıl sonra aynı durumdaysan bir üroloji uzmanına başvurmalısın. Şimdilik bunu dert etme.

GÜNÜN SÖZÜ

Üç türlü asalet vardır. Bir şekilsel, iki ailesel, üç beyinsel. Birincisi parayla satın alınabilir, ikincisi şansa bağlıdır, üçüncüsü yürek, zeka ve çalışmanın bir ürünüdür. En değerli olanı da budur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder