Dr. Haydar Dümen Kadın kolay vazgeçmez
HABERİ PAYLAŞ

Kadın kolay vazgeçmez

Haberin Devamı

Kadınlar erkeklere benzemez. Birlikte olduğu erkeği seven kadın kolay vazgeçmiyor, her şeyiyle onun oluyor. Aldatmak ve kıskandırmak aklının ucundan geçmiyor. Kadınınıza güvenin ve şüphe duymayın.

BÖYLE SORU YOK!

Bir daha seks yapamaz mı?


Bir makalede erkeğin ömrü boyunca 7200 kere boşaldığı yazıyor. Bu erkek 30’lu yaşlarına kadar hızlı yaşayıp 7000 kez boşalırsa ömrünün geri kalanında seks yapamaz mı?

CEVAP

Değerli okurum, verilen sayı makaleyi yazanın fikri ve çağdaş ülkelerde alınan sonuçların ortalamasıdır diyelim. Ama yoksa işin bir düşün. Çünkü bu hesap peşin değil. Kim oynatmış bu ayıyı, kim saymış da bulmuş bu sayıyı? Örneğin; anketör izlemiş kişilerin 60 yıllık hayatını, “Hey amca gel, yaş 50 daha. 1200’lerdesin, bu akşam nasıldı, not düşelim mi?” mi diyecek? Amca da “Bu gece 5” dese kim inanacak? Bu tür sayılar kişiden kişiye değişir. 40 yaşından sonra haftada 1 olsun diye erkekler neler neler verir?

Sertleşmez diye korkuyorum

22 yaşındayım. İlk ilişkide sertleşmedi. 2-3 ay ilişkiye girmeyince sertleşmiyor. 6 aydır ilişkim yok ve denesem sertleşmez biliyorum. Bu sorunun tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yok ki tedavi var ya da yok diyeyim. Delikanlılığın en fırtınalı yılları 15-20 yaş arasını geçmişsin. Seçici, aşk kokulu, birlikteliğin dakikalara endeksli olmadığı, güvenilir bir ortamda salıver atının cilbirini (yularını), söyleyiver dağları devirdiğini. Böyle uygun bir ortamda bile ilk ilişki kişinin fizyolojisiyle değil, psikolojisiyle ilgilidir. Önyargıyla sertleşme sorunu yaşayabilirsin. Bu mailden sonra bile ‘bunlar olabilir’ koşulunu içine sindirirsen at ipini bile koparacak, adeta altılı ganyana çıkmış gibi koşacaktır.

Cinsel hayatım yok

22 yaşındayım, manavım. Cinsel hayatım yok. Günde 2-3 sefer mastürbasyon yapıyorum. Geçen gün yaparken kan geldi. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ülkemizin yarıdan fazlasında gençler sana benziyor. Yer, yurt, ortam, partner olmadığı gibi konuşma da yasak. ‘Güzele bakmak sevap’ derler ama sakın ha inanma! O bile ölümüne cesaret işi gibidir. Sosyal yapılar iyi mi, kötü mü diye tartışılırsa çok kişinin başı yanar. Rüyalar ve mastürbasyon olmasa musluk kurur, deponun da ritmi ve üretimi bozulur. Ama olmaz ki her gün 2-3 kere mastürbasyon yapılmaz ki. İç dokular zorlandı ya da zedelendi. Bu bir uyarıydı. Sana zararı yok, mesajı var. Günlük sayıyı haftaya çevir diyor.

Penisim yaşıma göre küçük mü?

16 yaşındayım. Penisimin boyu 11 santim. Yaşıma göre küçük mü? Daha önce biraz kiloluydum, bunun etkisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, 1-2 santim daha kendine gelir diye hesap ediyorum. Aslında bu boy sana yeterlidir. Sakın yeniden kilo alma. Kafanı da ona takma. Moral değerlerin bozulur, başarıların azalır.

Hamile kalma ihtimalim ne?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik. Zevk suyu hamile bırakırmış, doğru mu? Bunun ihtimali ne kadar? 2-3 gündür karın, kasık ağrım var.

CEVAP

Sevgili okurum, karın ve kasık ağrıların psikolojik. Gebelik ihtimalin çok zayıf. Ama en güvenli ilişkilerde bile daima yüzde 1 olabilirlik geçerlidir.

Yırtılmış olabilir mi?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim acıyor deyince bıraktık. Kız çamaşırında kan görmüş ve zarın bozulmuş olmasından korkmuş. Kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, zedelenmiş olacağı daha akla yakın. Her neyse olan olmuş. Dikkatli olun. Bunu da unutun.

Sayım çok mu fazla?

18 yaşındayım. Günde 7 defa mastürbasyon yapmak zararlı mı? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sen ne diyorsun? İşin gücün, aklın, mantığın, iraden sıfır mı? Önce haftada 7’ye sonra ayda 7’ye in bakalım. İşte hesap, işte meydan.

Acaba uzar mı?

21 yaşındayım, 1.90 boyundayım. Penisim 12 santim. Küçük diye büyütücü kullanmak istiyorum, sorun olur mu, boyu uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penis boyun bir kadını tatmine yeterli. Büyümez ve büyütülmez. Hem paran gider hem de umudun.

Nişanlım acı çekiyor

Nişanlımla düzenli ilişkiye giriyoruz. En son 3 gün önce ilişkiye girdik ama nişanlımın canı bu kez çok yandı. Penisimin büyüklüğü normal. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, bir olasılık mantar olabilir. Ya da nişanlın kendini gereğinden fazla sıkmıştır. Zaten tek bir olayın sonuçlarına göre kesin böyledir kararı verilmez. Duruma göre hareket edersiniz. Ağrılar sürerse bir jinekoloji uzmanına başvurursunuz.

Şüphelerim var ama...

24 yaşındayım, nişanlıyım. 1 yıl sonra evleneceğiz. Cinselliği yaşamaya karar verdik ama kan gelmedi. Kızlık zarı esnek mi, geride mi? Yoksa benim şüphelendiğim gibi nişanlım benden önce başkasıyla mı oldu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı giriştedir. İleride ya da geride değil. Kesinlikle esnek olduğuna inan. Çünkü sen onu sevdiğine göre o kız da seni seviyordur. Kadın severse yüreğini ve başka dokularını bir başkasına teslim etmez. Bu esnek kızlık zarlarının oranı da çok yüksek. Uğurunu ve şansını bozma. Ayrıca kızın yüreğini sızlatma. Ona daha sıcak sarıl. Biraz da kendinden utan.

İsteksizlik oluyor

19 yaşındayım. Sorunum erken boşalma ve mastürbasyon yaptıktan sonra isteksizlik olması. Tedavisi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, bunun tedavisi derslerine çalışmak, işine, gücüne yoğunlaşmaktır. Evlendiğinde erken boşalma tedavi edilir. Her erkekte boşalmadan sonra isteksizlik olur.

Eğrilik sorun olur mu?

22 yaşındayım, cinsel organım eğri. Cinsel ilişkiye girerken sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, kural şu: Cinsel birleşmeye engel olacak kadar eğri ise, o zaman ameliyatla düzeltiliyor. Ama fizyolojik eğrilikler dediğimiz sağa, sola, aşağı gibi eğriliklerde ise cinsel yaşam kusursuz sürdürülüyor. Şimdlik dert edecek bir durum yok.

Neden acı çekiyor?

23 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişki sırasında yanma olduğunu söylüyor. Beraber olurken yarıda bırakmak istiyor. O acı çekerken ben zevk alamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, önce bir jinekolojik muayeneden geçecek. Mantar ya da başka türlü bir sorun yoksa o acıları bizler çözeriz.

Penisim sürekli sertleşiyor

18 yaşındayım. Benim sertleşme sorunum var. Her yerde sertleşiyor. Çok utanıyorum. Bana bir yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Düşüncelerini seksten biraz uzaklaştıracaksın. Yani beynini sosyal ve toplumsal ciddi konularla yoracaksın. Şu anda yapılacak bir şey yok. Ayrıca onun ilacı da yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal dünyasında yaşanan mutluluklar rüya gibidir. Uyandığında uçar gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder