Gündem Kadın şüpheli yürüyüşünden yakalandı

Kadın şüpheli yürüyüşünden yakalandı

Paylaş
Kadın şüpheli yürüyüşünden yakalandı

Kadın şüpheli yürüyüşünden yakalandı

İzmir'in çeşitli ilçelerinde 19 ayrı evden kapı kilit göbeklerini sökerek hırsızlık yapan şebeke, kadın hırsızın güvenlik kameralarından tespit edilen farklı yürüyüş stilinin takibiyle yakalandı. Çaldıkları ziynet eşyasını da anlaşmalı oldukları kuyumculara pazarlayan şüphelilerin, aile görünümü vermek için yanlarında bulundurdukları kadın şüpheli E.Ö.'yü zorla çalıştırdıkları ortaya çıktı. Emniyet binasına getirilen 2 şüpheliden E.Ö.'nün ağladığı gözlendi.

Haberin Devamı

Kentte kapı kilit göbeklerinin sökülmesinin ardından girilen çok sayıda evden hırsızlık yapılması polis ekiplerinin harekete geçirdi. Son olarak Karşıyaka İlçesi'nde yaşanan hırsızlık olayının ardından bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelilerin eşkalini belirledi.

YÜRÜYÜŞÜ ELE VERDİ

Yüzlerin tam olarak görülmeyen hırsızlardan kadın olanın farklı bir stilde yürüdüğü ve sol ayağını içeri doğu bastığı görüntülerden fark edildi. Çalışmalarını bu yönde sürdüren polis, geçen cuma günü saat 22.00 sıralarında Çankaya Gazi Osmanpaşa Bulvarı üzerinde durumlarından şüphelendikleri biri kadın iki kişiyi takibe aldı. Takip sırasında, kadının ayağını görüntülerdeki kişi gibi bastığını fark eden polisler, taksiye binmeye çalışan iki kişiyi yakaladı. Kimlik kontrollerinde erkek şüpheli 28 yaşındaki Ü.A'nın üzerinden Şirinyer semtinden çalındığı belirlenen tabanca ile sahte kimlik çıktı.

Haberin Devamı

ZORLA ÇALIŞTIRMIŞLAR

Gözaltına alınarak Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülen şüphelilerden 23 yaşındaki kadın E.Ö.'nün, doğuştan sol ayağını içe doğru basarak yürüdüğü öğrenildi. E.Ö'nün ifadesinde, biri henüz yakalanamayan iki erkek şüphelinin kendisine zorla hırsızlık yaptırdıklarını, girdikleri apartmanlarda aile ya da sevgili görünümü vererek şüphe çekmediklerini söylediği öğrenildi. E.Ö.'nün emniyete getirildikleri sırada ise ağladığı gözlendi.

ANLAŞMALI KUYUMCULARA PAZARLAMIŞLAR

Şüphelilerin, Karşıyaka, Bornova, Balçova, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinde aynı yöntemle girdikleri 19 evden hırsızlık yaptıkları saptandı. Evlerden çaldıkları ziynet eşyasını da Kemeraltı Çarşısı'nda anlaşmalı oldukları kuyumculara pazarladıkları belirten şüphelilerin evlerinde ele geçirilen 8 bin lira değerindeki takı, dizüstü bilgisayar ile çeşitli elektronik eşya, sahiplerine teslim edildi.

15 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan Ü.A. ile E.Ö.'nün, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

DHA