Yaşam Kadın ve erkekler ikincide kimi seçiyor?

Kadın ve erkekler ikincide kimi seçiyor?

Paylaş
Kadın ve erkekler ikincide kimi seçiyor?

Türkiye'deki verilere göre, ikinci kez evlenecek olan kadın ve erkeklerin en çok kimleri tercih ettiği ortaya çıktı

Dul ve Mağdurları Evlendirme Derneği Başkanı Ayşegül Çakır, ikinci evliliklerini yapmak isteyen dul kadınların yaş ortalamasının 30- 40 arasında değiştiğini, bunların yuva kuracakları erkekte ilk şart olarak sabit maaşlı veya genç emeklileri tercih ettiklerini açıkladı. Dul erkeklerin, erkek çocuğu olan dul kadınlardan uzak durduklarını belirledi.

Aynı zamanda evlilik uzmanı olan Çakır, ikinci evliliklerini yapmak isteyen erkek ve kadınları tanıştırıp yuva kurmalarını sağladıklarını ve her yaştan her kentten kendilerine ayda 10'dan fazla başvuru yapıldığını söyledi. Ayşegül Çakır, başvuruların genelde kadınlarda 30-40 yaş arasında dul kadınlar ve erkeklerde 40- 45 yaş arasındaki erkeklerde yoğunlaştığını belirterek şöyle dedi:

PARASIZLIK VE ŞİDDET AYIRIYOR

“Dernek olarak, kadınların maddi durumları daha sıkıntılı olduğu için ücret almıyoruz. Başvuran dul kadınlar arasında yaptığımız araştırmada maddi sorun ve dayak olayının ilk sıralarda yer aldığını gördük. Ancak, geçimsizlik ve boşanmaya en etkin sorun olarak ortaya maddi sorun çıkıyor. Geçim sıkıntısı yuvaları yıkan ilk faktör oluyor. O nedenle kadınlar yeterli maaşı olsun, maddi açıdan bana sahip çıksın diye sabit maaşlı işçi-memur veya kamu görevlisini ya da genç emekliyi maaşı için tercih ediyor.”

'KAYNANA DIRDIRI'

Çocuksuz dul kadınların daha çabuk ikinci eş bulduğuna dikkati çeken Ayşegül Çakır, dul kadınların erkek çocuklarının ikinci evlilikte sorun olduğunu, kız çocuklara “Evlenir gider” gözüyle bakılmasına karşın, erkek çocuklar için “Annesini korur, kollar. Bana kafa tutar, para ister” diyerek, istenmediğini dile getirdi. Dul ve Mağdurları Evlendirme Derneği Başkanı Ayşegül Çakır, dul erkeklerin de boşanma nedenlerinin başında eşlerinin kendi ailesine sık gitmesi, ‘kaynana dırdırını' sebep olarak gösterdiklerini belirterek şöyle dedi:

“Erkekler, eşlerinin ailelerinin yanına sık gitmesinden yakınarak, ikinci evlilikte bunu ileriye sürüyor. Bir çoğu, ‘İş dönüşü karımı evde bulmak istiyorum', ‘Karımla birlikte her gün kaynanama gitmek istemiyorum', ‘Karım niye sürekli annesinin yanında' diye yakınmaları dile getirerek, ikinci evlilikte bunu yaşamak istemediklerini söylüyorlar.”

'KENTLERDE TÜRBANLI EŞ TERCİH EDİLİYOR'

Büyük kentlerdeki erkeklerin evlilik için daha çok türbanlı ve mazbut yaşantıya sahip türbanlı eşleri tercih ettiğini anlatan Çakır, “İkinci evlilikte, özellikle büyük şehirlerde yaşayan dul erkekler, türbanlı ve ev işlerine daha yatkın dul kadınları tercih ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)