Dr. Haydar Dümen Kadın yorgun düşebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kadın yorgun düşebilir

Haberin Devamı

Cinsellik eşlerin birbirine yakınlaşması, çocukların dünyaya gelmesi, evliliğin dengede kalması için önemli. Ama erkeğin ilişki için fazla istekli oluşu kadını yorar hatta canından bezdirir. Kadına kulak verin ki yatak odanızın tadı tuzu kaçmasın...

BÖYLE SORU YOK!

Çok yapınca mutsuz oluyorum

Mastürbasyonu günde 2-3 kez veya daha fazla yapınca hayattan zevk almıyorum. Mastürbasyon psikolojik sorunlara yol açar mı?

CEVAP

Azaltıver çocuğum. İradesine hakim olmayan anasının kuzusu. Başkasına hoş ve aslan olan yavrum, nereye koşuyorsun? Ödül mü kazanacaksın? Ya da iradesizliğe mahkum olup cinselliğinin kuyusunu mu kazacaksın? ‘Bir kuyudan ne kadar çok su çekersen kurur, hiç çekmezsen yine kurur.’ Atasözümüzdür. Benden önce sizlere akıl vermişler. Sen ki içe kapanık bir dünyada iradeni de zincirleyerek aldığın yolda şu anda yapayalnızsın. İniver haftada 3-4’e, o zaman mutluluk girecek yörüngene.

Kız hep bana yanaşıyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşım var. Yalnız kalınca bana yaklaşıyor. Onu çok arzuluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Benim de rüyalarıma giren, üzerime kara basan gibi çullanan okurum. Sen istersin o ister, bu iki genç hâlâ neyi bekler diye düşünüp dururum. Ne edeyim? Acıyı tatlı niyetine yiyelim, yutkuna yutkuna yanıt verelim. İlk ders: El ele tutuşun, birbirinize Leyla ile Mecnun’un hikayelerini anlatın. İkinci 6 ayda, ruhunuz renklensin, hayallere dalın ve birbirinize şiirler okuyun. 3’üncü 6 ayda; duygulu, aşk şarkılarına geçin. Ağlaya acıya geldiniz 21 yaşına!!! Bir 6 ay daha irade frenine basın, sonra beni arayın. Ne çıkarsa bahtınıza, oturursun ısmarlama tahtınıza!!!

Karım seksten uzaklaştı

3 yıllık evliyim. Karım ilk aylarda canı acıyacak diye ilişkiden korkuyordu. Daha sonra seksten iyice uzaklaştı. Ne yapsam da beni yaklaştırmıyor. Romantik davranıyor, arada hediye alıyorum ama nafile. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ülkemizde kasırga gibi esen, yakaladığı kadının aklını ve iradesini çelen, korku paniğinden asla doğru düşündürtmeyen bu illetin adı vajinismustur. İlk gece sorunu da denilen bu olayın oranı ülkemizde yüzde 10’dur. Kadının cinsel yapısı sağlam ve normalken 3-5-10 hatta 15 yıl ilişkiye giremeyenler için bu belanın dibine kibrit suyu döküldü ve mezarına da gömüldü. O gitti gider, Hocanız kalanlara selamet diler. Daha fazla beklemeden tedavi önerir.

Neden sertleşmiyor?

36 yaşındayım. 30 yaşında bir sevgilim var. Ön sevişme sırasında zevk suyu geliyor ve bir daha penis sertleşmiyor. Acaba normal bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, zevk suyundan sonra penisinin sertleşmemesi doğal değil. Bir üroloji uzmanı arkadaş görsün derim.

Niye kan gelmedi?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır ilişkiye giriyorum. Ama benden hiç kan gelmedi. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, evet normaldir. Zamanla esnemiş, ne yapalım?

Eşim bana kızıyor

34 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Günde 4-5 sefer ilişkiye girmek istiyorum. Karım bana çok kızıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman yoksa sorun gerçekten yorucu. Ama erken boşalman varsa tedavi edilir. Elbette sen aşırı enerjiden yana haksızsın. Eşini de yorarsın. Artık olgunluk dönemindesin. Biraz irade, biraz başka yöntemlerle bu iş çözülür. Aynı tempo zaten sonuna kadar gitmez.

Mastürbasyon yapmak zararlı mıdır?

17 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Sakıncalı olduğunu söylüyorlar. Sizce bir sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, her gün ise evet, zararlı. Haftada 3-4 kez için izin veriyorum.

1 dakika sürmedi

24 yaşındayım, bekarım. Hiç sevgilim olmadı. Geçenlerde biriyle cinsel ilişkiye girdim ama 1 dakikada boşaldım. İkinci boşalmam ise 3 dakika sürdü. Sizce bu erken boşalma mı?

CEVAP

Değerli okurum, evet bu erken boşalmadır. Heyecandan olabilir. Tedavisi vardır ama evlilik koşullarında olur. Şimdilik olayı kendi haline bırak, dert etme.

Sorun yaratır mı?

32 yaşındayım, evliyim. Her gün 2-3 defa boşalmak istiyorum. Acaba bu durum benim için sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, zaten sorunu yaşıyorsun. Korktuğu şey musluğun deposunun suyunun kesilmesi. O olmayacak. Ama beynin bu konudaki değer yargıların, zevk kaynakların bundan zarar görecek. Bu sayı hem çok. Elinde değilse tedavi ol, eşini de fazla yorma.

Çok canım yandı

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, canım çok yandı. Kan gelmedi. Acaba zarım esnek mi yoksa evlendiğimde kan gelir mi? Bir de ilişkide çok yanma oluyor. İltihaptan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, yanmalar iltihaptan. Bu birleşmede vajinan esnedi. İlerideki bir birleşmede penisi çapıyla ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Bence iltihabın dışında tedavide yapılacak bir şey yok. Esnekse “Esnektir” diyeceksin.

Baba olabilir miyim?

17 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum ama çok az meni geliyor. Acaba ileride çocuk sahibi olabilir miyim?

CEVAP

Değerli yavrum, biraz bekle ve sabırlı ol. Yumurtalar normalden küçük ise yani hâlâ bir badem büyüklüğüne erişmemişse endokrinoloji ya da üroloji uzmanlarına başvurabilirsin.

Gebe kalır mı?

22 yaşındayım. Penisimin boyu 24 santim. 21 yaşında kız arkadaşım var. Birlikte olduk, kan gelmedi. Yalnız ben içine boşaldım, hamile kalır mı? Bir de penisimin boyu size nasıl?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu olağanüstü büyük. İleride bundan doğacak sorunları yaşayabilirsin. Kız arkadaşın kızlık zarının esnek olduğunu sanıyorum.

Nişanlım bir türlü boşalamıyor

19 yaşında kızım 1 ay önce nişanlandık. Henüz ilişkiye girmedik ama kız arkadaşım boşalırken çok acı çektiğini söylüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, daha evlilik merdiveninin ilk basamaklarındasınız. Bir süre yavaş tempo. Kayganlaştırıcı ve pozisyon seçeneklerini deneyerek birbirinize alışın. Evlendikten birkaç ay sonra acılar ve ağrılar devam ediyorsa önce bir jinekoloğa sonra da bir psikiyatriye başvuracaksınız.

İlişkiye girmek istiyorum

17 yaşındayım. Cinsel ilişkiye çok ilgi duyuyorum. Baktığım her kızla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, büyüyeceksin. Şu anda daha karnın aç. Ne beynin, ne ruhun ne cinselliğin gelişmedi. Şımarma, yaramazlık yapma. Başkalarının bahçesindeki elmaları, çiçekleri sakın koparma.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl tutsak edilmişse çabalar boşunadır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder