Yaşam Kadına dayak için gerekçe çok!

Kadına dayak için gerekçe çok!

Paylaş
Kadına dayak için gerekçe çok!

Konya'da 15 yıl önce kurulan Şefkat- Der'e bağlı Kadın Sığınma Evi'nde kalan kadınlar üzerinde yapılan araştırmada ilginç gerçekler ortaya çıktı

Konya'da 15 yıl önce kurulan Şefkat- Der’e bağlı Kadın Sığınma Evi’nde, töre ve şiddet mağduru ile yardıma muhtaç olan kadınlar, çocuklarıyla birlikte kalıyor. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kadının kaldığı kadın sığınma evinde şiddet mağduru kadınlar üzerinde araştırma yapıldı.

Yapılan araştırmalar kadınların, eşleri tarafından şişman olduğu, erkek çocuk doğuramadığı, yaptığı yemeğin tuzlu olduğu, izinsiz dışarıya çıktığı ve telefonu geç açtığı bahaneleri ile dövüldüğünü ortaya çıkardı.

Erkeklerin tuttuğu futbol takımının yenilmesinin dahi evde kadına şiddet uygulanırken bahane olarak gösterildiği belirlendi. Bunların yanı sıra hiçbir bahane uydurmadan zevk için dövdüklerini söyleyen erkeklerin de olduğu belirtildi.

ASİT VE KEZZAP KULLANANLAR DA VAR

Şefkat- Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, 5 yıllık süreç içerisinde özellikle şiddete maruz kalan kadınlarla yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan sonuçların kendilerini hayrete düşürdüğünü vurguladı.

Şefkat Evleri’nde kalan kadınların hemen hemen tamamının şiddete maruz kaldığını ifade eden Bulan, “Kadınlarla birebir yaptığımız görüşmeler ve yazdıkları dilekçeler doğrultusunda şiddetin genelde erkekler tarafından küfür eşliğinde ağır hakaretler edilerek uygulandığını gördük.

BIÇAKLA YÜZ ÇİZME VE VÜCUTTA SİGARA SÖNDÜRME

Şiddetin yumrukla vurularak, saçlardan çekilerek, bıçakla yüzlere çizik atılarak, silahla yaralayarak, asit, kezzap gibi yanıcı madde kullanılarak, kemer, süpürge sapı, kaynar su atarak ve vücutta sigara söndürülerek gerçekleştirildiğini belirledik” dedi.

NİYE AÇIK GİYİNDİN?

Hayrettin Bulan, erkeklerin kadına şiddet uygularken farklı bahaneler ileri sürdüğünü kaydetti. Bulan, “Eşlerinin, telefona niye geç baktın, kapıyı niye geç açtın, perde neden açık, çok açık saçık giyinmişsin, internete niye girdin, izinsiz dışarıya niye çıktın ve sobayı niye geç yaktın bahanelerini ile sürerek dövdükleri kadınlar sığınma evine geldi. Erkeğin anne babası ve akrabalarının isteği doğrultusunda şiddet gören kadınlar da var” diye konuştu.

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA (DHA)

2

Haberin Devamı