Yaşam Kadına şiddet tırmanıyor

Kadına şiddet tırmanıyor

Paylaş
Kadına şiddet tırmanıyor

Kadına uygulanan şiddetin ve cinayetlerin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığı belirtildi

Kayseri Barosu yönetim kurulu üyesi ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Ümit Yüksel, son 7 yılda istatistiklere giren kadın cinayeti oranının yüzde 1400 arttığını belirtirken, “Resmi rakamlara göre son 7 ayda 226 kadın öldürülmüş, 478'i tecavüze, 722'si tacize uğramış, 6 bin 423 kadın aile içi şiddet nedeniyle hastaneye başvurmuştur” dedi.

Yüksel, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın toplantısına Baro Başkanı Murat Şirvanlı ve eski milletvekili avukat Sevgi Esen de katılarak destek verdi.

Kadınlara yönelik şiddetin, insan hakları ihlali olduğunu söyleyen Komisyon Başkanı Yüksel, şöyle dedi: “Verilere göre kadına yönelik cinsel saldırı suçlarında son 5 yılda yüzde 30 artış meydana gelmiştir.

Kadınlar, kamusal alanın her noktasında, sokakta, iş yerinde, okulda ve güvenli addedilen evlerde şiddete uğramakta ve hatta öldürülmektedir. Bu can alıcı sorun tüm toplumundur.

TAHRİK İNDİRİMİ

Buna yönelik kamuya hem de sivil topluma önemli sorumluluklar düşmektedir. Hukuki düzenlemelerin bir an önce tamamlanması, haksız tahrik indirimi uygulamasının ortadan kaldırılması, şiddet mağduru kadınlar için yeterli sayıda sığınmaevi açılması, medyanın kadına yönelik şiddet haberciliği konusunda daha sorumlu davranması ve sivil toplum alanının tüm paydaşlarının kadına yönelik her türlü şiddeti ortadan kaldırmaya dönük tüm çabaları desteklemesi gerekmektedir.

Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık şekilde kınamasını istiyoruz. Yasal düzenlemeler yapmanın başlangıç olduğunu ve kadına karşı şiddetin önlenmesinin kararlı uygulamalarla gerçekleştirileceğinin bilincindeyiz.”

Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı