Gündem Kadından kocaya nafaka!

Kadından kocaya nafaka!

Paylaş
Kadından kocaya nafaka!

Kadından kocaya nafaka!

Bugüne kadar hep erkeğin kadına tazminat ve nafaka ödediğine şahitlik yapan Antalya Adliyesi'nde bu kez tam tersi bir durum yaşandı. Antalya'da Mustafa Demirel adında bir koca, 'Beni aldatıyor' diyerek boşanma davası açtığı karısı Mürüvet Demirel'i kendisi için 10 bin lira tazminata ve çocukları için de ayda 200 lira nafaka ödemeye mahkum ettirdi. Temyize giden iki çocuk annesi kadın, ortaya çıkan durumun yaşamın gerçeğine aykırı olduğunu ileri sürdü.

Kumluca İlçesi'nde yaşayan Mustafa Demirel, aynı zamanda teyzesinin kızı olan ve kendisinden 3 yaş büyük Mürüvet ile 18 yıl önce evlendi. Demirel çifti, bir yıl sonra bir erkek, 5 yıl sonra da bir kız çocuk sahibi oldu. Bugün yaşları 17 ve 13 olan iki çocuklarıyla yaşam sıkıntısı çekmeye başlayan Demirel Ailesi, 2008 yılında Antalya'ya gelerek Erenköy Mahallesi'ne yerleşti. Bir temizlik firmasında 500 TL aylık maaşla çalışan 43 yaşındaki Mustafa Demirel, eşini de 20 yıllık arkadaşı olan toptan ve parakende yumurta firması sahibi Ahmet Küçükçandır'ın yanına yerleştirdi. Kocası gibi kendisi de 500 TL maaşlı işe gönülsüz başlayan ve ilerleyen günlerde patronundan sürekli şikayet eden kadın, bir süre sonra eşine yanıldığını, patronunun çok iyi biri olduğunu söylemeye başladı. Arkadaşıyla karısının arasındaki buzların erimesine önce sevinen koca, daha sonra kulağına gelen dedikodulara şaşırdı.

Eşinin, kendisini en yakın arkadaşı ile aldattığı dedikodularına inanmak istemeyen Mustafa Demirel, eve geç gelmeler başlayınca yakın takibe aldı. Eşinin kendisini sıkıştırması üzerine evi terkeden Mürüvet Demirel, dul olan patronu ile yaşamaya başladı.

Mustafa Demirel 17 Ocak 2008 tarihinde Antalya 2'nci Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. Demirel, dava dilekçesinde, eşinin, iki çocuğu olmasına rağmen, evlilikte verilen sadakat yeminine aykırı olarak kendisini aldattığını ve manevi ızdırap çektirdiğini iddia etti. Eşinin kendisini Ahmet Küçükçandır ile aldattığını da dava dilekçesine yazan Mustafa Demirel, her bir çocuk için 500'er TL ve kendisi için de 50 bin TL tazminat talep etti.

Mahkeme, Mürüvet Demirel'in Medeni Kanunu'nun 185 ve 186'ncı maddelerinden doğan görevleri ihlal ettiğine ve tam kusurlu olduğuna karar verdi. Dava sonunda mahkeme, Mürüvet Demirel'in kocasına 10 bin lira tazminat ve çocuklarının her biri için de aylık 100'er lira nafaka ödemesine hükmetti. Ayrıca, her iki çocuğun velayeti de baba Mustafa Demirel'e verildi.

Temyize giden iki çocuk annesi kadın, ortaya çıkan durumun yaşamın gerçeğine aykırı olduğunu ileri sürdü. Mahkemenin verdiği karara sevinen Mustafa Demirel ise "Henüz tazminatı ve nafakayı ödemedi. Herhalde temyizi bekliyor" dedikten sonra şunları söyledi:

"Beni aldattığını duyunca öldürmek istemiştim. Çocuklarımın geleceğini düşünüp vazgeçtim. Annelerinin ölmesi, benim cezaevine gitmem, çocuklarımın da Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında yaşamlarını devam ettirmesi demekti. Bunu istemedim. Çocuklarım ile birlikte yaşayacağım. Elbette bir gün evleneceğim."

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı