Dr. Haydar Dümen Kadının yüzü gülecek
HABERİ PAYLAŞ

Kadının yüzü gülecek

Haberin Devamı

Erkeklerin belli yaştan sonra cinsel yaşamlarıyla ilgili sorunları olabiliyor. Bunun sıkıntısını da hem kadın hem erkek çekiyor. Tıp her geçen gün gelişiyor, sertleşme konusunda sıkıntı çeken erkeğin derdine çözüm bulunuyor. Bu kadının da yüzünü güldürüyor ve herkes mutluluğu tadıyor

Kızlar bana bakıyor

25 yaşındayım. Yaşça küçük kızların bakışlarını üzerimde hissediyor,etkileniyorum,sertleşme oluyor.Bu bakışlardan etkilenmemek için ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, bir gün gelecek o yıldırım hızıyla en kısa anı bile değerlendiren ve seni uçuran o bakışlar, olmuş eriklerin dalından düşmesi gibi tükenip gidecektir. O bakışlar ki mübareklerde elektronik makineler gibidir. Saniyeler içinde kararını verir, tıpkı kartalın yerdeki kıpırtıyı görmesi, jet pilotunun hedefini yakalayınca aynı saniyede ateşleme düğmesine basması gibidir. Anlayacağın yıldırım çakar gibi çakar ve öyle bakar. Şimdilik bırak şu organı, şımarmasın. Sıcak ve duygusal aşınıza soğuk su katmasın. Bu iletişimlerden de kendine pay ayırmasın. O bakışlar tarayıcıdır. Ya yakayı kaptırırsın ya da 12’den hedefi vurur, keyfine bakarsın.

Tam sertleşmiyor

20 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Penisim sağa ve yukarı doğru eğri. Ürolog sorun olmadığını söyledi. Ama mastürbasyon yaparken yeterince sertleşme olmuyor. Sola doğru zorlayarak çevirdiğimde sertleşiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değeril okurum, olayın peyroni diye bilinen, penisteki sünger dokuda oluşan bir olaydan kaynaklanıyor. Ürolog arkadaşımızın yanıldığını sanmıyorum. Ama tekniğin böylesine ilerlediği günümüzde organa ultrasonla da bakılabilirdi. Bu tetkik bize daha doğru sonuç verirdi. Eğriliğin kendiliğinden düzeleceğini sanmıyorum. Ama ilerleme ihtimalini de düşünüyorum. Teşhisim doğruysa operasyon gerekli gibi. Eğer buna mecbur kalırsan bu konuda yetkin bir meslektaşımızı bulursun, onun dediklerine uyarsın.

Arada bir kavga ediyoruz

42 yıllık evliyiz, 62 yaşındayız. 3 yıldır eşim acı çekiyor. Doktor krem verdi, işe yaramadı. Bu yüzden arada bir kavga ediyoruz. Ne yapmalıyız?

CEVAP
Değerli okurum, sen baharın verimli aylarındasın. Şu samyeli de olmasaydı ben derim ki ver elini, şansını öpeyim. Özellikle o yaşta seni itelemeyen eşine de saygılarımı sunayım. Sakın üzülmeyin, sorun pamuk ipliğine bağlı bir uçurtma gibi. Birden kopup gidecek. Kadın doğum uzmanı gerekeni yapmıştır. Ben olayın psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Kadının iç dokularındaki bir gerilim ve bir tür katılığın bu ağrılara sebep olabileceğine inanıyorum. Eğer vajinal bir sorun yoksa olay, termodinamik bir yöntemle şıp diye çözülür. Hastalık var, hekim de var, hekim varsa derman da var. Sağlık varsa mutluluk ve aşk da var, sevgilerimle.

Erken boşalma çok moralimi bozuyor

24 yaşındayım. Sevgilimle güzel bir birlikteliğimiz var. Ama ben ilişkiye girince çok erken boşalıyorum. Bu da moralimi bozuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, mutlaka tedavi olman gerekiyor. Ama ne zaman? Evlilik koşulları oluşunca. Yani evlilik ya da evlilik gibi sürekli bir birliktelik yaşayınca.

Kız çok sinirlendi

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olduk. Ben ondan önce 3 hafta mastürbasyon yapmamıştım. 7 saat seviştik ama sertleşme olmadı. Kız arkadaşım çok sinirlendi. Ne yapacağım?

CEVAP
Değerli okurum, seninkisi heyecandan, korkudan ve senin tedirginliğinden sindi. İlk ilişkilerde böyledir. Zorlamasaydınız, kendi haline bıraksaydınız o yolunu sizden daha iyi bilir, bu tedirginlikleri yaratmazdı. Hiçbir şeyin yok. Olmayacak. Zaten çok erken başlamışsın. Bu yollarda yorulma, kendini harcama.

Penisim küçük

25 yaşındayım ve bekarım. Penisim 10 santim. Penis büyütücü kullansam kısır olur muyum? 1.65 boyundayım. Sorun boyumdan mı kaynaklanıyor? İleri yaşlarda penisim uzar mı?

CEVAP
Değerli okurum, uzama olmayacak. Ama o boy sana yetecek. Tıbba göre normal.

1 yıldır yeterince sertleşmiyor

56 yaşındayım. 1 yıldır iktidarsızlık yaşıyorum. Penis yeterince sertleşmiyor, sertleşince hemen yumuşuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, geçmiş olsun. İktidarsızlığın nereden kaynaklandığını anlamak gerekir. Damar sisteminden olabilir, yani penise gelen kanın orada yeteri kadar durmamasından dolayı yumuşama olur. İkinci bakılacak yapı sinir sistemidir. Sertleşmeyi tetikleyen beyinden penise kadar giden yolda bir engel olup olmadığına bakılır. Üçüncü neden ise psikolojiktir. Teşhisi zor değildir. Tedavisi teşhise göre değişir. Tıbbın son gelişmeleriyle ailenin mutluluğuna büyük katkılar yapıldı. Erkeğe güç, kadına da mutluluk yolları açıldı. Bu da ailenin çatlayan duvarına betonarme bir katkıdır.

Hasta mıyım?

17 yaşındayım. Cinsellikle ilgili konuşma geçtiğinde veya kızla konuştuğumda zevk suyu geliyor. Acaba bu bir hastalık mıdır?

CEVAP
Değerli okurum sağlıktır. Yani iyi bir şeydir. Beyin salgı bezleri iyi çalışıyor demektir.

Kızlığım bozuldu mu?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, vajinama parmağını soktu. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır? Bu yüzden evlenmek istemiyorum. Evlenip evlenmemem sizin cevabınıza bağlı. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Sevgili okurum, yırtılmadı. Yırtılsa benden önce sana haber verirdi. 1-2 damla kan gelirdi, mutlaka anlardın. Rahatlıkla evlenebilirsin. Esnekse, ilk gece kanamazsa, hiç başını öne eğme. Kocana da geçmişinden bir şey anlatma. Sadece çok emin olmak isterse doktora bile gideceğini söyle. Bana göre ona bile gerek yok.

Spermleri bitirir mi?

18 yaşındayım. Penisimin 10 santim. Bir de çok mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi?

CEVAP
Değerli okurum, spermler sürekli üretilir. Ancak mastürbasyonun genel yapı ve değer yargılarınla bağlantısı bakımından onu düzenle. Haftada 2-3 kez yeterlidir. Bu sayı her bakımdan yararı var. Kendini ona göre alıştır.

Mastürbasyonun zararı olur mu?

17 yaşındayım. Penisim 11 santim. Her gün mastürbasyon yapmak istiyorum ve yapıyorum. Bir zararı olur mu?

CEVAP
Değerli okurum, penisine kafayı takma. O üzerine düşen görevi yapacak. Ama bu kadar mastürbasyonla günü gelecek bir ihtimal çıranı yakacak. Demedi deme. Obur gibi mastürbasyon yemine yönelme.

Cinsel organımı nasıl kalınlaştırırım?

27 yaşındayım. Cinsel organımın boyu 10 santim. Ama sorun ince olmasında. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

CEVAP
Değerli okurum, çapını büyütmek mümkün değil. Ama buna gerek var mı, yok mu buna sen değil, partnerin ya da eşin karar verir. Bu deneyimlerden bir geç. Ortaya bazı alternatifler de çıkabilir. Onları zamanı gelince biz söyleriz.

Krem kullanıyoruz zararı var mı?

2 yıllık evliyiz. Eşimin cinsel organı yeterince kaygan olmuyor. Çok zaman sıradan bir el kremi kullanıyoruz. Sizce zararı var mı?

CEVAP
Değerli okurum, onun yerine daha iyi kayganlaştırıcılar satılıyor eczanelerde. Ben onları öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder