Sağlık Kadının zekası orgazmı etkiliyor

Kadının zekası orgazmı etkiliyor

Paylaş
Kadının zekası orgazmı etkiliyor

Kadının sadece güzelliğinin cinsel hayatta etkili olmadığı ortaya çıktı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki King's College'de yapılan bir araştırmada zeki kadınların cinsel hayatlarının diğer hemcinslerine göre daha iyi olduğu belirlendi.

’Duygusal zekası’ yüksek kadınların duygularını ifade etmekte yetenekli olduğunu, bununla beraber partnerlerinin de ne istediğini daha iyi hissettiklerini ortaya çıkaran araştırma, bu gruba giren kadınların yatak odasının çok daha renkli olduğunu gösteriyor.

Araştırmada duygusal zekası düşük olan kadınlarınsa seksüel sorunlar yaşadığı belirlendi. Her 10 kadından üçünün seksin en zevkli anında sorun yaşadığı bu nedenle de, orgazm olamadığı belirlendi.

İKİ KAT FAZLA ORGAZM

Araştırmacı Tim Spector'un öncü olduğu çalışma duygularıyla yoğun bir şekilde ilgilenen kadınların, iki kat daha fazla orgazm yaşadığını tespit etti. Spector'a göre bu sonuçlar, duygusal zekanın yatak odası dahil hayatın pek çok alanında bir avantaj olduğunu da belirtiyor.


Psikolog Andrea Burri konuyla ilgili olarak "Duygusal zeka, kadın cinselliğiyle paralellik gösteriyor. Kadının cinselliği içinde yönünü bulmasında önemli bir görev üstleniyor.

Bu sayede kadın yeteneklerini fark edip kendini geliştiriyor, karşı cinsle seksüel iletişimde bulunarak onun isteklerini yanıtlıyor, beklentileri görüp ona göre davranıyor."

ÖN SEVİŞME O KADAR DA ÖNEMLİ DEĞİL

Araştırma, 'cinselliğin asıl noktası ne kadar uzak olursa o kadar başarılı bir doyuma ulaşılabileceği' ni söyleyen geleneksel düşünceye de karşı duruyor.

Ön sevişmenin kadın cinselliği için o kadar da tatmin edici olmadığı belirtilirken, ön sevişme ve sevişme arasındaki noktada kadınların orgazm olduklarını ifade ediyor.

Haberin Devamı