Yaşam Kadınlar böyle erkekleri seviyor

Kadınlar böyle erkekleri seviyor

Paylaş
Kadınlar böyle erkekleri seviyor

Yapılan bir araştırma kadınların maço erkeklerden hoşlandığını ve ılımlılığı evrimsel zayıflık işareti olarak gördüğünü ortaya koydu

Araştırmaya göre, kadınlar 'daha kadınsı' ya da 'metroseksüel' erkeklerin sayısındaki artışı sapma olarak görüyor.

Kadınlar erkeklerdeki aşırı ılımlı tavrı, iş sahibi olma yetilerini ve kazanç potansiyellerini ters yönde etkileyecek bir zayıf karakter yönelimi olarak görüyor.

132 kadın ve 100 erkek gönüllüyle yapılan araştırmada, erkeklerin kadınlarda ılımlılığa olumlu baktığı da ortaya konuldu. Araştırmaya katılan gönülllülere, erkek ve kadın aktörlerin yer aldığı 15 dakikalık iş görüşmelerinin görüntüleri izletildi.

Görüntülerdeki iş pozisyonu sosyal beceriler gerektiriyordu ve aktörler sorulara benzer yanıtlar veriyordu. Katılımcıların, pozisyon için eşit düzeyde yetenekli olduğu sonucuna varıldı, ancak gönüllülerden tercih yapılması istendiğinde 'ılımlı' erkekler daha az tercih edildi.

KADINLAR BASKIN OLMAMALI

Erkekler ve Erkeklik Psikolojisi dergisinde yayınlanan araştırmaya öncülük eden ABD'deki Rutgers Üniversitesi'nden psikolog Corinne Moss-Racusin, "Erkekler ve kadınlar için olması ve olmaması gereken şeyler var.

Kadınlar baskın olmamalılar. Tarihsel ve kültürel olarak, erkekler kadınlardan daha bağımsız ve kendilerine odaklı olarak tanımlandı. Kadınların zayıf olmalarına izin verilirken, bu erkekler için şiddetle yasaklandı.

Buna karşılık baskın olmak erkekler için mübah kabul edilirken, kadınlar için istenmeyen olarak kabul edildi. Bu yaftalar ve yönlendirmeler, her iki cinsin beğenilerini ve düşüncelerini etkiledi."

Gazeteport

Haberin Devamı