Eğitim - Kariyer Kadınlar 'çiçeklenen burslar' için bir araya geliyor

Kadınlar 'çiçeklenen burslar' için bir araya geliyor

Paylaş
Kadınlar 'çiçeklenen burslar' için bir araya geliyor

İTÜ Rektörlüğü ile 'Başarım Sensin Derneği'nin yaptığı iş birliği kapsamında “Çiçeklenen Burslar” kampanyası düzenlenecek. İş, sanat, moda ve medya dünyasının başarılı kadınlarının katılımıyla çiçek tasarım atölyesi düzenlenecek. Tasarlanan çiçeklerin satışından elde edilecek gelir ise, İTÜ'lü kız öğrencilere burs olarak verilecek

İTÜ’nün Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceği “Çiçeklenen Burslar” etkinliği, 16 Mart Pazartesi günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezinin ev sahipliği yapacağı etkinlikte, hobi edinerek kendini geliştirmenin ve hobileri sosyal sorumluluk aracı olarak kullanabilmenin anlamlı bir örneği sergilenecek. Etkinlik için kamuoyunun başarılı iş hayatı ve sosyal duyarlılığıyla yakından tanıdığı 12 kadın el ele vererek kız öğrencilere destek olacak.

Haberin Devamı

İTÜ Rektör Danışmanı-Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu’nun eğitmenliğinde çiçek tasarım atölyesi düzenlenecek. Atölyede, 12 tanınmış simanın tasarlayacağı çiçekler, etkinlik sonunda satışa çıkacak. Etkinliğe cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda davetli katılacak. Çiçeklerin satışı, Uğur Batur tarafından gerçekleştirilecek. Elde edilen gelir ise Başarım Sensin Derneği’nden destek alan İTÜ’lü kız öğrencilere burs kaynağı olarak kullanılacak. Çiçek Tasarım Atölyesi saat 12.00’de, çiçeklerin satışı ise saat 14.00’te başlayacak. Organizasyon, verilecek kokteyl ile sona erecek.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün toplumsal duyarlılığı yüksek bir üniversite olduğunun altını çizerek “Sosyal sorumluluk anlayışına hizmet eden çalışmalar yapmayı da herkesin profesyonel iş alanı dışında bir uğraş sahibi olmasını da çok önemsiyoruz. Burs sağlamanın yanı sıra hobi edinmenin önemini de anlatmayı amaçladığımız bu etkinliği, Başarım Sensin Derneği ile birlikte gerçekleştirmeyi ayrıca önemsiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Başarım Sensin Derneği Başkanı Şule Argüder ise, İTÜ ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri bu özel ve anlamlı proje için çok heyecanlı olduklarını, Türkiye’de özellikle kız öğrencilerin eğitimine dernek olarak hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi. Argüder, üreten, çalışan, aktif Türk kadının ülkemiz için çok değerli olduğunu da özellikle vurguladı.