Beden Sağlığı Kadınlar en çok bunları merak ediyor!

Kadınlar en çok bunları merak ediyor!

Paylaş
Kadınlar en çok bunları merak ediyor!

Kadınlar en çok doğum kontrol haplarını, doğum kontrol yöntemlerinive gebe kalamamayı araştırıyor

Kadın sağlığı ile ilgili doğru, güvenilir ve bilimsel bilgileritopluma ulaştırmak içinTürk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin desteğiyle Bayer tarafından hayata geçirilen kadinsagligitv.com ara dönem verilerini açıkladı.

Haberin Devamı

Eylül 2014’ten bu yana web siteye gelen4 binden fazla sorunun ve video izlenme rakamlarının analiz edilmesine dayanan verilere göre kadınların en fazla merak ettikleri konular: doğum kontrol hapları, doğum kontrol yöntemleri ve gebe kalamama.

Kurulduğu günden itibaren 300 bin ziyaretçi ve 5 binden fazla canlı yayın katılımıyla 4 binin üzerinde farklı soruya yanıt veren kadinsagligitv.comara dönem raporunu açıkladı.

100’ün üzerinde uzman doktor, Kadın Sağlığı TV üzerinden yayınlanan canlı yayınlar ve soru cevap bölümleri; doğum kontrol, cinsel sağlık, kısırlık, gebe kalamama, gebeliğe hazırlık, adet dönemi, mutlu cinsellik, vajinal estetik, menopoz gibi kadınları yakından ilgilendiren farklı konularda kadınları bilgilendiriyor.Kadın Sağlığı TV ara raporuna göre şu ana kadar kadınların en çok merak ettiği konular ve izlenme rakamları şöyle:

Haberin Devamı

En çok izlenen 5 video:

2014’te Türkiye’nin 18 ilinde kadınlar yapılan yüz yüze anketler sonucunda, kadınların sağlık konusunda karşılanmamış doğru bilgi ihtiyacına yönelik olarak hayata geçirilen kadinsagligitv.com kadın sağlığının bilimsel ve güvenilir adresi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Canlı internet televizyonu üzerinden alınan bilgilerin jinekolog muayenesinin yerine geçmediğinin altını çizen Bayer Kadın Sağlığı ve Erkek Sağlığı Pazarlama Müdürü Pelin İçil, 2014’te Türkiye’nin 18 ilinde yaptıkları ön araştırmadakadınların%50’sinin jinekoloğa daha önce gitmediğini belirttiğine dikkat çekiyor ve devam ediyor: "Kadınların çoğu zaman sağlık problemlerini dile getirmekten çekindiğini ve jinekoloğa gitmekten endişe duyduklarını gözlemliyoruz. AslındaKadinsagligitv.com’u hayata geçirirken kadın sağlığı konularında eksik olan bilinci artırmayı ve sağlık konusunda akıllarına gelen tüm soruları yöneltebilecekleri bir platform oluşturmayı hedefledik. Kadınlardan aldığımız geribildirimler ise doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Kadın Sağlığı TV’nin arkasında özenle çalışan ve işi sahiplenen büyük bir ekiple çalışmaktan ise son derece gururlu ve mutluyum.’’

Haberin Devamı