Gündem Kadınlar kahvede okeye dönüyor

Kadınlar kahvede okeye dönüyor

Paylaş
Kadınlar kahvede okeye dönüyor

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Kıvanç Sitesi'nde oturan kadınlar haftanın bir gününü kendilerine 'kahve günü' olarak ilan etti

Çorlu'da Şeyhsinan Mahallesi’nde 25 bloktan oluşan 430 haneli Kıvanç Sitesi’nde yaşayan kadınlar, boş vakitlerini değerlendirmek için haftanın bir gününü kahvede geçirmek istedi.

Sitenin girişinde bulunan ve erkeklerin gittiği kahvenin haftanın bir günü kendilerine tahsis edilmesini isteyen kadınlar site yönetimine başvurdu.

Kadınların isteklerini onaylayan site yönetimi her hafta salı günleri saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında site kahvesini kadınlara tahsis etti.

Yaklaşık bir aydır süren uygulamada kadınlar çocuklarını da alarak kahveye gelmeye başladı. Kendi aralarında sohbet ederek okey oynayan kadınlar, haftanın stresini bu şekilde attıklarını söyledi.

Bu uygulamayı sosyalleşmek amacı ile yaptıklarını kaydeden 51 yaşındaki Gülsüm Tosun, “Sitemiz içerisinde kahvehane olduğu için bayanlar böyle bir fikir ortaya çıktı.

Durumu site yönetimine bildirdik, olumlu cevap gelmesi ile bunu diğer bayanlara da duyurduk. Yoğun bir talep gelmesi bizi mutlu etti. Salı günlerini kahvehane günü olarak ilan ettik. Tüm kadınları salı günleri buraya bekliyoruz. Sohbet edip, okey oynuyoruz” dedi.

Mehmet YİRUN/Tekirdağ (DHA)