Yaşam Kadınlar Türk kahvesi, erkekler bitki çayı içiyor

Kadınlar Türk kahvesi, erkekler bitki çayı içiyor

Paylaş
Kadınlar Türk kahvesi, erkekler bitki çayı içiyor

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; erkeklerin ofiste bitki çayı tüketerek formlarını korumaya çalıştığını, kadınların da tercihini Türk kahvesinden yana kullandığını ortaya koyuyor

Günümüzün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofislerde, gün içinde birçok içecek tüketiyoruz. Bazen yoğun iş programımız arasında kahveyle yorgunluğumuzu azaltmaya, bazen de ofisteki arkadaşlarımızla ufak bir çay saati kaçamağı yaparak iş stresinden kurtulmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Avansas.com, satış verilerine ve yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’nin farklı illerindeki ofislerde içecek tercihlerini inceledi. Ortaya konan veriler, özellikle büyük şehirlerde erkeklerin bitki çayı tüketerek formlarını korumaya çalıştığını ortaya koyuyor.

Erkeklerin en çok tükettiği içeceklerin başında bitki çayı gelirken özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara’da bu oranın yüksek olması, büyük şehirlerde erkeklerin sağlıklı yaşama önem verdiğini gösteriyor. Ayrıca erkekler ofiste kadın meslektaşlarından çok daha fazla su ve soda tüketiyor.

Bitki çayının tercih edilme oranları:

İstanbul: Erkek %56 – Kadın %44

İzmir: Erkek %72 – Kadın %28

Ankara: Erkek %60 – Kadın %40

Bursa: Erkek %52 – Kadın %48

Haberin Devamı

Eskişehir: Erkek %53 – Kadın %47

ÇAY TAHTINI KORUYOR

Kadınların tercihi ise, daha çok çay ve kahveden yana. Özellikle Türk kahvesini en çok tüketen çalışanlar arasında kadınlar erkeklere fark atarken hem erkekler hem de kadınlar için çay ilk sıradaki tahtını koruyor.

İçecekler arasında kadınların kahveyi tercih etme oranları:

İstanbul: Kadın %40

İzmir: Kadın %45

Ankara: Kadın %40

Bursa: Kadın %27

Eskişehir: Kadın %33

İstanbul’daki ofis çalışanları iş ve trafik stresini kahveyle hafifletmeye çalışırken havaların daha sıcak olduğu İzmir gibi illerde, soğuk içecekler, su ve soda daha fazla tüketiliyor. Yemek yemeyi ve içecek tüketmeyi oldukça seven Adanalılar ise, ofisin yoğun temposunda bile çay keyfinden vazgeçmiyor.