Ekonomi Kadınlar ve çocuklar gelecekten umutlu

Kadınlar ve çocuklar gelecekten umutlu

Paylaş
Kadınlar ve çocuklar gelecekten umutlu

Bir Adanalı olarak yakından tanır ve severim Hatay’ı. Çocukluğumda sıkça ziyaret ettiğim, her seferinde doğal güzelliklerine ve özellikle de yemeklerine hayran kaldığım bir şehirdir burası.

SABANUR KIRAÇ

Haberin Devamı

Son yıllardaki gelişmelerle Suriyelilere ev sahipliği yapmaya başladığını duymuş ve okumuştum. Bu durum açıkçası Hatay’a yapacağım ziyaretlerde beni tedirgin ediyordu. Bu kadar yoğun bir Suriyeli istilasıyla eskisi gibi yaşanır bir yer olabilecek miydi Hatay?

Ancak birkaç gün önce yaptığım gezide gördüm ki; Hatay Büyükşehir Belediyesi, topraklarına yerleşen Suriyelilere destek vererek hem Hataylıları hem Suriyelileri refahta tutmayı çok iyi başarmış.

Yetişkin bir kadın gözüyle ilk kez Hatay’ı keşfetme imkanı buldum. Bu sefer gözüm kadın ve çocuklardaydı. Modernlik ve eğitim seviyesinin hangi noktalara geldiğini görmek istiyordum.

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Bu bağlamda gözüme ilk çarpan yer, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi oldu. Bugüne kadar gördüğüm en başarılı sosyal tesisti. 25 spor branşını bünyesinde bulunduran, verdiği ücretsiz eğitimlerle gençleri ve çocukları sporla tanıştıran bu kompleks, gerçekten görülmeye değer.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR KOROSU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın mülteci çocuklara hizmetler sunulması için uğraştığını duyduğumda da çok etkilendim. Hatay ve İzmir’de yaşayan savaş mağduru çocukların topluma kazandırılması adına ‘Dünya Mülteci Çocuklar Korosu’nun oluşturulması fikri gerçekten ilham verici. Bu çocukların Hatay Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat tarafından 4 ay eğitilmiş olması ise ayrı bir gurur.

ÇİFTÇİLERE İSTİHDAM

Beni çok heyecanlandıran bir diğer proje de, Başkan Lütfü Savaş’ın azmiyle başlatılan ve il genelinde peyzaj amaçlı kullanılacak tüm çiçeklerin Hataylı kadın üreticiler tarafından yetiştirilmesini amaçlayan proje oldu.

Projeye katılan kadınlar için ücretsiz sera inşa edilerek, eğitimler verilecek. Projeyle kendi topraklarında tüketen değil üreten, mutlu bireyler oluşacağını bilmek gerçekten heyecan verici.