Gündem 'Kadınlara kaba davranan şoförlere ceza vereceğiz'

'Kadınlara kaba davranan şoförlere ceza vereceğiz'

Paylaş
'Kadınlara kaba davranan şoförlere ceza vereceğiz'

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, minibüs ve özel halk otobüsü sürücülerinin kadınlara yönelik nezaketsiz davranmaları halinde ceza uygulamasına başlayacaklarını açıkladı

Vali Hakan Yusuf Güner, toplu taşıma araçlarında sürücülerin kadınlara karşı kibar davranışlarını arttırmak amacıyla bir dizi önlem alacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Güner, toplu ulaşım araçlarındaki müzikten konuşmaya kadar her türlü davranışın denetleneceğini belirterek, "Afyonkarahisar genelinde toplu ulaşım araçlarında çalışan sürücüler için birtakım yeni ve özel proje uygulamalarını başlatacağız.

Bundan böyle bu şehirdeki minibüsçü ya da otobüsçü aldığı hanımefendiyi ya da kız öğrenciyi, kendi evladını arabasına almış gibi müziğiyle terbiyesiyle adabıyla karşılayacak hassasiyetlere sahip olacak" dedi.

SİVİL KIYAFETLE DENETLEME

Minibüs ve özel halk otobüslerine yolcu gibi bineceğini ve denetleme yapacağını kaydeden Vali Güner, "Bu konuda hazırladığımız projeyi 6 ay içerisinde uygulamaya geçireceğiz. Bizzat ben sivil olarak minibüslere ve otobüslere binip bunun teftişini yapacağım. Hassasiyet göstermeyenlere de gerekli cezanın uygulamasında topluma önderlik yapacağım.

Haberin Devamı

Bizi en çok rahatsız eden şey minibüs ve otobüslerdeki insanların, evlatlarımızın rahatsız edilmesi, müzikle bakışla davranışla hoş olmayan muhataplıklarla karşılaşmalarıdır" diye konuştu.

AA