Gündem Kadınlara özel 'renkli' tabanca!

Kadınlara özel 'renkli' tabanca!

Paylaş
Kadınlara özel 'renkli' tabanca!

Giresun'da silah üretimi yapan bir firma, kadınlar için pembe, kırmızı, mavi ve sarı gibi farklı renklerde tabanca üretimine başladı. Bu, Türkiye'de üretilen ilk renkli silah oldu

ABD ile Ortadoğu ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 40 ülkeye tabanca ve tüfek ihraç eden Giresun’daki bir firma, hem kadınların dikkatini çekecek hem de kullanıldığı ortama göre kamufle edilmesi amacıyla çeşitli renklerde silah tasarladı.

Firmanın fabrika müdürü Yusuf Nesil, piyasada aynı tarz ve renkte tabanca kullanıldığını ve bu anlamda faklı renkler kullanarak sıra dışı bir üretim yapmak istediklerini söyledi.



Piyasada daha çok siyah renkli tabancaların var olduğunu anlatan Nesil, "MS-28" adını verdikleri polimer gövdeli tabancanın istenilen renk ve tonda üretebilme kabiliyetine sahip bir firma olduklarını dile getirdi.

Nesil, özellikle Amerika ve dünya pazarında kadınların daha çok pembe ve açık renk silahlara rağbet ettiğini gözönünde bulundurduklarını dile getirerek, "Pembe, sarı, mavi, kırmızı gibi değişik renklerde tabanca üretimlerini gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin kolluk kuvvetlerinin çöl veya orman gibi bir ortamda kendini kamufle etmesi gerekiyor. Askerimizin ve polisimizin savunmasında kullanılmak üzere ormanın ya da çölün desenini verebilecek desen veya renkleri silahın üzerine adapte edebiliyoruz" şeklinde konuştu.



Gövdesini farklı renklerde denedikleri tabancalarla yabancı ülkelerde çeşitli fuarlara katıldıklarını anlatan Nesil, "Amerika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında renkli tabancalarımıza yoğun rağbet olduğunu tespit ettik. 16 Şubat Pazartesi günü itibariyle Türkiye’de üretilen ilk renkli tabanca da yurt içi pazarda yerini almaya başladı" dedi.



Renkli tabanca ihracatında olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Nesil, şunları kaydetti:

"Özellikle Amerika pazarında kadın kullanıcıların çok ciddi bir talebi olduğunu gördük ve ’Bu Türkiye’de neden olmasın?’ dedik. Türkiye’de çok fazla bilinmemekle beraber silaha merakı ve silah taşımaya ilgisi olan çok sayıda kadın mevcut. Bayanların özellikle pembe renkli ve küçük boyutta daha rahat taşıyabilecekleri modelimize ciddi rağbet göstereceği inancındayım."

Nesil, sivillerin ve kolluk kuvvetlerinin kullanımına yönelik ürettikleri silahla Türkiye ve dünya pazarında iddialı olduklarını ifade etti.

AA