Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kadınlarda sık görülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Kadınlarda sık görülüyor

Haberin Devamı

Cinsel isteksizlik kadınlarda daha sık görülüyor. Altında psikolojik ya da hormonal sebepler veya bazı ilaçlar yatabiliyor. Eşlerin cinsellik dışında da birbirine uyum sağlaması, arkadaş olması çok önemli. Eğer bu isteksizlik uzun sürerse mutlaka uzmandan yardım alınmalı...

SORU: Varikoselim mi var?


17 yaşındayım. Sağ testisimde ağrı oluyordu. Bu yüzden bir üroloji uzmanına gitttim. Benden ultrason istedi. Sonuçlar normal çıktı. Ancak benim menimin sonları şeffaf geliyor. Acaba benim varikoselim olabilir mi? CEVAP Varikosel olup olmadığı spermin görünüşü ile anlaşılmaz. Dopler ulrasonografi de çok özel durumlar haricinde günümüzde varikosel tanısında kullanılmamaktadır. Varikosel tanısını ancak bu konuda uzman olan bir ürolog-androlog el ile yapılan dikkatli bir muayene sonucu koyabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel ilişkiye çok düşkünüm


3 yıllık evliyim, cinselliğe düşkünüm. Ama karım adeta görev yapar gibi benimle ilişkiye giriyor. Sorduğumda cinsel açıdan isteğinin olmadığını söylüyor, bu mümkün müdür? CEVAP Cinsel istek bozuklukları cinsel isteğin azlığı veya yokluğu hatta cinsellikten tiksinme şeklinde görülebilir. Organik ve psikolojik nedenlerle oluşabilir. Cinsel aktiviteye veya fantezilere karşı isteksizlik ve ilgisizlik vardır. Cinsel isteksizlik kadınlarda daha sık görülmektedir. Yapılan çalışmalar erkeklerdeki cinsel isteksizliğin yüzde 15, kadınlardaki oranın ise yüzde 35’e vardığını göstermiştir. Kadın, hayatı boyunca hiç tatmin olmamıştır ya da cinselliğe olan ilgisi sonradan azalmıştır. Bu problemi yaşayan kadınlar çok zor ve nadiren orgazm olurlar.

Kendine güvensizlik sorun çıkarabilir


Cinsel isteksizliğin nedenleri arasında; cinsel organlara veya hormonal dengeye ait bozukluklar, bazı ilaçlar, olumsuz cinsel deneyimler, kendine güvensizlik, partnerle cinsellik dışında olumlu paylaşım yaşayamama, yoğun stres ve depresyon sayılabilir. Cinsel tiksintiler ise cinsel aktiviteye, cinsel organlara ya da sıvılara karşı olabilir. Sebepleri arasında çocukluktaki gelişme dönemlerine ait takıntılar, yanlış veya yetersiz cinsel bilgiler, tecavüze veya travmaya maruz kalma, partnerin uygunsuz ve taciz edici yaklaşımları, cinselliğe karşı korku ve endişe sayılabilir. Çiftler birbirlerine cinsel istek ve tercihlerini iletebilmeli, sabırlı ve anlayışlı olmalı, cinsellik dışında da uyumlu bir birliktelik sağlamalı yani aynı zamanda iki iyi arkadaş olmalıdırlar. İstek bozukluğunun devam etmesi halinde tıbbi yardım alınmalıdır.

SORU: Uykum geliyor

27 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra devam etmek istesem de ilk boşalmadan sonra vücuduma bir ağırlık çöküyor ve uykum geliyor. Karşımdaki devam etse de ben isteksiz oluyorum. Sizce bu normal mi, değilse sebebi nedir? CEVAP Bu durum birçok insanda böyledir, gayet normal. Vücut dinlenme ihtiyacı hissediyorsa dinlenir, daha sonra tekrar ilişki kurabilirsiniz. Sanırım ilişki sırasında bilinçli davranır ve partnerinizi de doyuma ulaştırırsanız sizde böyle bir baskı oluşmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder