Mehmet Coşkundeniz Kadınların aşkta yaptıkları 10 hata
HABERİ PAYLAŞ

Kadınların aşkta yaptıkları 10 hata

Haberin Devamı

İlişki kötüye gittiğinde insan kendisini değil, karşısındakini suçlar. Oysa durum öyle değildir. Siz yaptığınız hataların farkına bile varmıyorsunuz. İşte kadınların yaptığı ve ilişkiyi bitiren 10 hata...

1 - ‘DIRDIR’ YAPMAK: Sevgilinizin yaptığı her şeye söylenirseniz, sürekli şikayet ederseniz, ‘hoşgörü’ denen olguyu bünyenizde barındırmıyorsanız, bir konuyu günlerce, haftalarca uzatıyorsanız eyvah... Bundan hemen vazgeçmezseniz ilişkiniz asla uzun sürmeyecektir.

2 - KONUŞMAYA ZORLAMAK: Bir kadın günde ortalama 20 bin kelime sarf eder. Erkeklerse 7 bin... Erkek zaten o 7 bin kelimeyi de gün içinde tüketiyor. Akşam eve geldiğinde susmayı tercih ediyor. Şimdi bu gerçeğe rağmen siz hâlâ sevgilinizi konuşmaya zorlarsanız, onun bu duruma çok da fazla dayanamayacağını bilmelisiniz.

3 - KISKANÇLIĞI ABARTMAK: Gittiği her yeri kontrol etmek, arkadaşlarını sorgulamak, sosyal ortamda “Şuna baktın, bunu kestin” diye suçlamak, telefonu açamadığında “Kiminleydin, ne yapıyordun?” diye sorgulamak sevgilinizi sizden soğutacaktır. Böyle baskı ayrılığa neden olacaktır.

4 - CASUS GİBİ DAVRANMAK: Cep telefonunu, mail adresini, sosyal medya hesaplarını gizlice kurcaladınız. Diyelim ki hiçbir şey bulamadınız, rahatlayacak mısınız? Hayır... Karıştırmayı sürdüredeceksiniz. Çünkü şüphe içindesiniz. Şüphe varsa, bu ilişkiyi devam ettirmeyin. Çünkü kurcalamaya başladığınız anda ortaya çıkan şeyden siz sorumlu olursunuz.

5 - ANLAMASINI BEKLEMEK: Kadınlar bir şeyleri ima yoluyla anlatmaya çalışır. Bir erkek, kadına “Neyin var?” diye sorduğunda kadın “Bir şeyim yok” diye cevap veriyorsa erkek için sonu gelmez bir test başlamış demektir. Erkekler siz söylemedikçe neyiniz olduğunu anlayamaz. Bu yüzden söyleyin ki sorun çabuk halledilsin. Uzatırsanız, erkeği bıktırırsınız.

6 - SEKSİ SİLAH GİBİ KULLANMAK: Seksinizi kullanarak erkeğe bir şeyler yaptırmayı aklınızdan geçirmeyin. Bunu birkaç kez yapabilirsiniz elbette. Erkeğiniz de aptal değil, bir süre sonra bu gerçeğin farkına varacak ve silahınız ters tepecektir.

7 - ÇOCUK GİBİ DAVRANMAK: Erkeklerin çocuk gibi davranmanızdan, çocuk taklidi yaparak konuşmanızdan hoşlandığını kim ortaya atmışsa halt etmiş! Telefonda çıkardığınız o sesler inanın hiçbir erkeğin hoşuna gitmiyor. İlgi çekmeyi kadınlığınızı göstererek denemenizi öneririm. Yüzde yüz çalışıyor!

8 - İLİŞKİYİ SORGULAMAK: Daha ilişkinizin başlarında “Bu ilişki nereye gidiyor? Sonumuz ne olacak?” gibi sorulara başlamışsanız o erkeği elinizde tutmanız neredeyse imkansızdır. İlişkinizi akışına bırakın. Sorgulamak yerine, nereye gideceğini pratikte görün.

9 - DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAK: Erkeğinize nasıl aşık olduysanız, bırakın öyle kalsın. Serseri bir erkeği efendiye çevirmeyi kadınlar kendilerine görev olarak addederler. Bunu başarmanız da mümkündür. Ama başardıktan sonra ortaya çıkan sonuçtan mutlu olacak mısınız? Sizi ona aşık eden tüm özellikleri sıfırlayınca geriye ne kalacak? Sıkıcı bir adam...

10 - KIYASLAMAK: Sevgiliniz diğer insanlar gibi dünyada tektir, eşsizdir. Çevrenizdeki diğer kadınların eş ya da sevgilileriyle veya eski erkek arkadaşlarınızla onu kıyaslamak size hiçbir şey sağlamaz. Başkalarıyla kıyaslanan erkek özgüvenini kaybeder. Bunu çabuk fark ederse ilişkiyi bitirir. Fark edemeyip özgüvenini yitirirse bu kez de siz onu terk edersiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder