Kadınların tatlı tutkusu genetik mi?

Kadınların tatlılara daha fazla düşkün olmasının nedeninin bir genle bağlantılı olabileceği anlaşıldı

Kadınların tatlı tutkusu genetik mi?

Kanada'daki McGill Üniversitesi'nden bilim insanları, çoğu fazla kilolu 4 yaşındaki 150 çocuktan sağlıklı ve sağlıksız besinler arasında seçim yapmasını istedi. Bazıları depresyonda olan yoksul anneler de çocuklarının beslenme alışkanlığına ilişkin soruları yanıtladı.

Yiyeceklere kişinin tepkisini düzenleyen, mutluluk artırıcı dopamin hormonunun üretimini düzenleyen gendeki varyasyonunun lezzetli yiyeceklerin miktarını belirlediği, dopaminin işlevini azalttığı ve özellikle kız çocuklarının tatlılara yönlenmesine yol açtığı görüldü.

Bilim insanları, genin bulunmasının sağlıklı olmayan yiyeceklere yönelimin kişilerin suçu olmadığı anlamına gelebileceğini ayrıca obezitenin genetik yatkınlık, çevresel stres ve duygusal durumla bağlantılı olduğunun görüldüğünü de vurguladı.