Sağlık Kadınların yaptığı 10 seks hatası

Kadınların yaptığı 10 seks hatası

Paylaş
Kadınların yaptığı 10 seks hatası

Toplumumuzda kadınlarda en sık görülen sorun; cinsel isteksizlik. Ayrıca uyarılma, orgazm sorunları da yaygın olarak görülüyor. Bu sorunların temelinde kadınların cinsellikle ilgili yanlış düşünceleri yatıyor olabilir

Dr. Ece Hattat’a göre bu mutsuzluk; her iki cinse ait fiziksel ya da hormonal sorunlardan olabileceği gibi bazen kadınların cinsellikle ilgili yanlış düşüncelerinden de kaynaklanabiliyor. Toplumumuzda kadınlarda en sık görülen sorun; cinsel isteksizlik. Ayrıca uyarılma, orgazm sorunları da yaygın olarak görülüyor. Vajinusmus da Türk kadınlarında oldukça sık görülen bir diğer problem.

Haberin Devamı

Bunun dışında Aile Sağlığı Araştırma Derneği’nin ücretsiz telefon danışma hattına (0212 282 01 01) gelen aramalarda, kadınlar ilk gece korkusunu da yoğun bir şekilde merak edip soruyorlar. Yapılan çalışmalar kadınların neredeyse yarısının (yüzde 40-45) bir cinsel sorun yaşadığını gösteriyor. 27.500 kadın üzerinde yapılan bir çalışma; kadınların yüzde 39’unun en az bir cinsel sorun yaşadığını ortaya koyuyor. Yaklaşık 13.000 kadın üzerinde yapılan başka bir araştırmada ise kadınların yaklaşık yüzde 70’inin tam olarak tatmin olmadığı görülüyor. Üstelik bu sorunlar yaşla birlikte artıyor.

Kadınların yaptığı 10 seks hatası

Cinsel sorunların sebeplerine bakıldığında organik faktörlerle yani damarsal, hormonsal, sinirsel sorunlar gibi problemlerle birlikte kadının cinselliği nasıl öğrendiği, eski deneyimleri, ilişki problemleri, iletişim sorunları, kültürel baskılar gibi psiko-sosyal nedenler de önemli yer tutuyor. Ayrıca erkeğin sorunu da kadını etkiliyor.

Haberin Devamı

Partnerdeki sertleşme sorunu, erken boşalma, penisteki anatomik şekil veya hacim bozuklukları; kadının cinsel hayatını olumsuz etkiliyor, tatminini azaltıyor. Bunlarla birlikte kadınlarda görülen yanlış düşünce kalıpları ve davranış şekilleri de cinsel mutsuzluğa yol açabiliyor.