Magazin Kadir İnanır son sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'a ne oldu

Kadir İnanır son sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'a ne oldu

Paylaş
Kadir İnanır son sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'a ne oldu

Geçtiğimiz pazar günü evinde fenalaşan ve apar topar hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'ın son dağlık durumuyla ilgili doktorundan son dakika açıklaması geldi. Kadir İnanır'a ne oldu? Hastalığı nedir? İşte son durumuyla ilgili detaylı açıklamalar.

Evinde fenalaşan usta sanatçı Kadir İnanır'ın beyninde pıhtı atması tespit edilmişti. Bir süre yoğun bakımda tedavi altına alınan Kadir İnanır'dan bugün iyi haber geldi. Kadir iNanır'ın son sağlık durumuyla ilgili açıklamayı doktoru yaptı. Türk sinemasının efsane isimlerinden biri olan Kadir İnanır'ın hayranları ne oldu? diye merak edince son dakika açıklamalarda beraberinde geldi. Beyne pıhtı attığını anlamanın yollarını ise 5 belirtisiyle sizler için araştırdık.


KADİR İNANIR'IN SON SAĞLIK DURUMU NASIL? NE OLMUŞTU

Doktorundan gelen açıklamadaşu ifadeler yer aldı: Artık kendisi yoğun bakımda değil. Dünden itibaren ayağa da kaldırdık. Şu anda herhangi bir fiziksel problem yok. Kasıktan genelde gireriz biz beyin için. Bizim beyinde ulaşabileceğimiz en ince damar çapı 0,4 mm’dir. Kadir Bey’in pıhtısı ana beyin damarlarından birindeydi.

Kadir Bey’de işlem zamanında etkin bir şekilde yapıldı. Damara kısa sürede girildi pıhtı kısa sürede çıkartıldı.

Pıhtıyı artıran bazı risk faktörleri var Kadir Bey’in. Ama vücut iyi tepki verdi. Benim suratım asıktır biraz ama bugünlerde gülüyor Kadir Bey için.

Beyin kalpten çok farklı bir organ. Kalp krizinde bir ağrı olduğu için doktora daha çok gidiyor insanlar. Beyin krizinde ağrı olmuyor. Ağrı olmadığı için kişilerin umursamaz hali çok normal.

O nedenle bir mesaj, hasta yakınlarına çok görev düşüyor. Hastanıza yardım etmek istiyorsanız altın saatler ilk 4 saat. Bu 4 saati geçirdikten sonra beyinde hasar kalıcı oluyor.



KADİR İNANIR'IN HASTALIĞI NEYDİ?

BEYNE PIHTI ATTIĞINI ANLAMANIN YOLLARI


Beynin atar damarlarının herhangi bir nedene bağlı tıkanıklığı sonucu oluşan ve pıhtı atması olarak bilinen hastalık beyin damar tıkanıklığı veya iskemik inme olarak adlandırılıyor. Beyindeki kan pıhtısının varlığı ise yalnızca detaylı bir MR veya Bilgisayarı Tomografi incelemesi ile teyit edilebiliyor.

Bu hastalıkta tehlike, pıhtının beynin üzerine baskı yapabilmesi, bunun da yönelim bozukluğundan komaya kadar çok önemli sorunlara neden olmasıdır. 50 yaş ve üstü popülasyon da çok yaygın olarak görülen bu hastalığın ne kadar tehlikeli olduğunu bilmek ve uyarı işaretlerini tanımak, erken müdahale şansı için çok önemlidir.

Hemen uzmana başvurmanızı gerektiren belirtiler:

1. Nöbet Geçirme

2. Hafızada Karışıklık

3. Vücudun Bir Tarafında Aniden Beliren Zayıflık ve Konuşma Bozukluğu

4. Kalp Yetmezliği, Ritim Bozukluğu ve Hipertansiyon

5. Yaş en önemli risk faktörlerinden biridir



Haberin Devamı