Siyaset Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu
Paylaş
Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu

CHP'li Soysal, Kadir Topbaş hakkında, itfaiye hizmetleri ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında, itfaiye hizmetleri ihalesi ile ilgili olarak, "ihaleye fesat karıştırdığı" ve "görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Soysal, itfaiyecilik hizmetinin "taşeronlara bırakılamayacak" kadar önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Sorumluların, bu hizmeti taşeronlara vererek, sorumluluğu üstlerinden attıklarını düşündüklerini savunan Soysal, şunları söyledi: "İtfaiye taşeronlaşamaz. İhale, yayın yasağı olan Deniz Feneri iddianamesinde isimleri bulunan Zekeriya Karaman’la, İsmail Karahan’ın şirketleri tarafından alınmış bir ihaledir.

'KONSORSİYUM USULSÜZLÜĞÜ'

Bu ihalede bir ayrıcalık yapılmıştır. Şartnamenin maddeleri, bu kişilerin sahip oldukları firmalar ihaleyi alsın diye düzenlenmiş ya da çiğnenmiş. Örneğin, şartnamenin 12. maddesinde, ’Konsorsiyum olarak ihaleye girilmez" deniliyor. Bu iki şirket bir araya geldiği zaman ’konsorsiyum’ oluyor. Bu bile bir usulsüzlüktür. Yine şirketin bu işleri daha önce yapmış olması, altyapısı, bilgi birikimi ve deneyimi olması gerekir. Bunların hiçbiri yok. Bu ’adrese teslim’ olarak yapılan bir ihaledir."

ALIN TERİ VE EMEK YOK EDİLDİ

CHP’li Soysal, itfaiyecilerin sendikalı oldukları için işlerinden atıldıklarını, çalışanlar üzerinde büyük bir baskı kurulduğunu ve işçilerin, sözleşme imzalamaya mecbur bırakıldığını öne sürdü. İstanbullunun alın terinin, emeğinin yok edildiğini ve sömürüldüğünü iddia eden Soysal, "Bugün başta Kadir Topbaş olmak üzere, encümen üyeleri ve itfaiye daire başkanı hakkında ’görevlerini kötüye kullandıkları’ ve ’ihaleye fesat karıştırdıkları’ için suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Soysal, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığına dilekçesini verdi.

AA

Haberin Devamı