Magazin Kadirizm'den Hollywood'a 'gram' şartı

Kadirizm'den Hollywood'a 'gram' şartı

Paylaş
Kadirizm'den Hollywood'a 'gram' şartı

Ünlü aktör Kadir İnanır, 'İzmir Çetesi' adlı diziyi çekerken, Hollywood'tan teklif aldı. İnanır, teklifi yapan ABD'li yönetmene, diğer başrol oyuncularının rollerinin kendisinden "bir gram bile fazla olmaması" şartını koştu

ABD’de 2008 yılında çektiği ’Inferno’ adlı filmiyle büyük övgü alan senarist ve yönetmen Matthew David Wilder ile yapımcı Marc Earl Burman’dan film teklifi alan ünlü aktör Kadir İnanır, Burman’ın kendisini Antalya Film Festivali’nde gördüğünü ve çok etkilendiğini belirterek, "Antaya Film Festivali’nde jüri başkanı iken kırmızı halının üzerinden geçerken halkımız bana müthiş ilgi gösterdi. Bu ilgi, festivali izlemek üzere gelen filmin yapımcısının da dikkatini çekmiş. Benimle tanıştığında çok etkilendiğini ifade etti" dedi.

Haberin Devamı

KARİZMAMI ÇİZDİRMEM

İnanır, Marc Earl Burman’dan gelen film teklifi üzerine senaryoyu görmek istediğini söylediğini anlatarak, "Dizi film çekimi nedeniyle İzmir’den ayrılamıyorum ve zamanla yarışıyorum. Kendileri İzmir’e geldi. Onlara mutlaka bir ABD filminde oynamayı düşünmediğimi söyledim. Türkiye’deki kariyerimi bozacak hiçbir film teklifini kabul etmeyeceğimi anlattım. Filmde üç karakter var. Oyuncuya dayalı çarpıcı, değişik bir hikaye. Adı da ’Bomba’. Üç oyuncudan biri benim. Diğer oyuncuların rolünün benden bir gram bile fazla olmaması şartını koştum. Onu da kabul ettiler, mutlu bir şekilde ayrıldık" diye konuştu.

Yönetmen Wilder’ın kaleme aldığı öyküde, farklı ülkelerde yaşayan dünyanın en iyi üç kiralık katilinin birbirlerini öldürmek üzere görevlendirilmesiyle başlayan gerilimi ve aksiyonu yüksek olaylar zinciri anlatılıyor.

Haberin Devamı