Eğitim - Kariyer Kadrolu öğretmenler 23 il için atama isteğinde bulunabilecek

Kadrolu öğretmenler 23 il için atama isteğinde bulunabilecek

Paylaş
Kadrolu öğretmenler 23 il için atama isteğinde bulunabilecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri dışında kalan illerde görev yapan kadrolu öğretmenler, istemeleri halinde bu bölgelerdeki 23 ile süre şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecek

Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıya göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında kalan illerde görev yapan kadrolu öğretmenler, istemeleri halinde belirtilen illere süre şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Haberin Devamı

Ancak soruşturma ve benzeri nedenlerle görev yeri il dışına değiştirilen öğretmenler yer değiştirme isteğinde bulunamayacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Bu kapsamda yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin atanmak istedikleri ili belirten dilekçelerini görev yaptıkları il milli eğitim müdürlüklerine vermeleri gerekiyor.

Başvuruda bulunan öğretmenlerin atamaları, atanmak istedikleri ilde alanları itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve norm kadro dikkate alınarak yapılacak.

İhtiyaç olması halinde atama yapılacak iller: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van.

AA