Gündem Kafa kesen Susurluk tetikçisi yakalandı

Kafa kesen Susurluk tetikçisi yakalandı

Paylaş
Kafa kesen Susurluk tetikçisi yakalandı

Susurluk raporunda adı geçen Doğan Erşahin, 9 ay yatıp afla çıktı, hapis cezasından kaçtı ama şimdi yine yakalandı

Susurluk raporunda adı geçen Doğan Erşahin, 6'si cinayet bir çok suçtan hüküm giydi, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde imdadına af yetişti. 9 yıl sonra serbest kaldı. Bu sırada bir başka cinayet davası daha sonuçlandı, yine ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. Erşahin kaçtı ama yakalandı.

İstanbul ve Sakarya’da 8 ayrı suçtan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 9 yıl cezaevinde yatan ve afla serbest kalan Doğan Erşahin, aldığı bir ceza yüzünden yeniden yakalandı.

Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile bağlantısı olduğu iddia edilen Doğan Erşahin, cezaevinden çıktıktan sonra çarptırıldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yüzünden aranıyordu.

KAFA KESİP MASAYA KOYMUŞ

TBMM’de kurulan Susurluk Komisyonu raporuna göre bir kişinin kafasını keserek kahvehanenin ortasındaki masaya koyan Doğan Erşahin'in adı, gazeteci Uğur Mumcu ve Yüksekova çetesi raporlarında da geçmişti. 1996 yılında Kırklareli Cezaevi’ne götürülürken firar eden Doğan Erşahin (51), 2000 yılında Adana'da kendisine operasyon düzenleyen polisle çatışmaya girmiş ve 3 polisi yaralamıştı.

Çatışmadan sonra yakalanan Doğan Erşahin, yargılandığı cinayet davalarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezası mahkeme tarafından daha sonra 25 yıl hapis cezasına çevrildi.

6 EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Sakarya Cezaevi'nde yatan Doğan Erşahin’in avukatları 23 Nisan 1999'a kadar işlenen suçları kapsayan “Rahşan Affı”ndan faydalanarak serbest bırakılması için başvuruda bulundu. Başvuruyu inceleyen Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi, Doğan Erşahin’in mahkum olduğu suçların Şartlı Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi yasasına girdiğini belirleyerek, tekrar indirim yaptı. Yapılan hesaplara göre 5 ay fazladan yattığı ortaya çıkan Doğan Erşahin, 9 Aralık 2009 günü serbest bırakıldı.

Doğan Erşahin, 13 Ağustos 1998'de Sakarya'da işlediği bir cinayet yüzünden tasarlayarak adam öldürmek iddiasıyla yargılandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Doğan Erşahin, geçen Mart ayından bu yana polis tarafından aranıyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından peşine düşen Doğan Erşahin’i yakalamak için 6 ekip görevlendirdi. Bir süredir gidebileceği yerlerde bekleyen polis ekipleri, Doğan Erşahin'i dün sabah saatlerinde Halkalı'daki Toplu Konutlar'da son model cipinin içinde yakaladı.

ADAMLARI TAKİP ETMEK İSTEDİ, POLİS ENGELLEDİ

Doğan Erşahin, geceyi Cinayet Büro Amirliği'nin nezaretinde geçirdi ve sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Sevkten önce polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Doğan Erşahin’e suikast düzenlenme ihtimaline karşılık bina önünde bekleyen herkesin kimliği kontrolü edildi, üstleri arandı.

Doğan Erşahin, polis otosuna bindirilirken “Ş....... uğraştığım için bunlar başıma geldi” diye bağırdı. Otomobil içinde bulunan bir grup adliye sevk edilen Doğan Erşahin'i takip etmek istedi. Polis, Doğan Erşahin'in adamları olduğu belirtilen bu kişilerin içinde bulunduğu otomobili durdurdu. Otomobil ile içindekiler arandı. Doğan Erşahin'i adliyeye götüren polis aracı uzaklaştıktan sonra bu kişiler serbest bırakıldı.

Doğan Erşahin’in korumalığını ve şoförlüğünü yapan Ali Osman G. de gözaltına alındı. Doğan Erşahin ile birlikte yakalanan Ali Osman G.'nin polise geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Üzerinde bir ruhsatsız tabanca bulunan Ali Osman G.’nin daha önceden ruhsatsız silah ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından sabıkası olduğu ortaya çıktı. Polis, Ali Osman G. ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

3