Gündem Kafası sürekli büyüyor

Kafası sürekli büyüyor

Paylaş
Kafası sürekli büyüyor

Akraba evliliği sonucu dünyaya gelen Emre şimdi 9 yaşında, kafası ise normalin 4 katı büyüklüğünde

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde akraba evliliğiyle dünyaya gelen 9 yaşındaki Emre Arslan'ın kafası sürekli büyüyor. Doğumdan bir ay sonra anormalliği fark edilen Emre Arslan'ın kafası, normalin 4 katı büyüklüğü görenlerin yüreğini burkuyor.

Çobanlık yapan Halil ve ev kadını Selvi Arslan çiftinin 4'üncü çocuğu olan Emre Arslan, tedavi olmak için yardım eli bekliyor.

YÜRÜYEMİYOR, KENDİ BAŞINA YİYEMİYOR

Dertli anne Selvi Arslan, kafası sürekli büyüyen oğlu Emre'nin yürüyemediğini ve kendi kendine beslenemediğini, hazırladığı sıvı gıdalarla oğlunu yaşatmaya çalıştığını belirtip, tedavisinin yapılmasını istedi.

Normal doğumla dünyaya gelen Emre'nin annesi Selvi Arslan, "Emre doğduktan bir ay sonra kafası büyümeye başladı ve hastalandı. O zaman Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdük. Bu hastanede 5 ay süreyle tedavi görmesine rağmen iyileşmedi. O günden beri evde bakmaya çalışıyorum. Ancak oğlum gözlerimin önünde solup gitti. Oğlumun tedavisinin yapılmasını, sağlığına kavuşmasını istiyorum" dedi.

DİĞER ÇOCUĞU DA ENGELLİ

Selvi Arslan, üçüncü çocuğu 14 yaşındaki Emrullah'ın da belinde ve bacağında sakatlık bulunduğunu, geçirdiği ameliyata rağmen bir türlü sağlığına kavuşamadığını ve hala aksayarak yürüdüğünü anlatırken, doktorların her iki çocuğun durumunu akraba evliliğine bağladığını anlattı.

Özkan ÖZKAN / GÖKSUN (Kahramanmaraş), (DHA)