Yaşam Kafasına drone düşen kadın yaralandı

Kafasına drone düşen kadın yaralandı

Paylaş
Kafasına drone düşen kadın yaralandı

Quebec’te bir spor etkinliğini takip eden kadın, aynı etkinliğin havadan video kaydını yapan bir drone’un kafasına düşmesi sonucunda yaralandı.

Başka bir kameradan drone’un düşme anı da kaydedilirken, drone’un operatörü kazanın nasıl gerçekleştiğini anlamadığını ve yanlış bir şey yapmadığına emin olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

1,5 kilogram ağırlığındaki drone’un başına düşmesi sonucu yaralanan 38 yaşındaki kadın ise pansumandan sonra hastaneden ayrılarak evine döndü ancak hastanedeki kontrollerine devam etmek zorunda olduğu için kocasıyla planladığı tatili iptal etmek zorunda kaldığının altını çizerek davacı olacağını bildirdi.

Olayın görüntülendiği videoda, DJI üretimi olan Phantom marka drone’un motorları çalışmasına rağmen garip bir şekilde kontrolden çıkıp aşağı doğru hızlandığı gözlenebilirken akıllara drone ile ilgili bir fabrika hatası olabilir mi soruları geldi. Görgü tanıkları ise drone’un seyircilere fazla yakın uçtuğunu ve olası bir sorunun böyle bir kazayla sonuçlanmasının sürpriz olmadığını vurguladılar.

Haberin Devamı

Game of Thrones Yönetmeninden Sarsıcı Açıklama!