Gündem Kafasını yere vura vura öldürmüşler

Kafasını yere vura vura öldürmüşler

Paylaş
Kafasını yere vura vura öldürmüşler

İzmir'in Konak Meydanı sahilinde Abdullah Büyük'ün dövülerek öldürülmesinin ardından, olayın korkunç yüzü de ortaya çıktı

Fotoğrafçılık yapan 42 yaşındaki Abdullah Büyük, boşanmalarına rağmen birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Fatma Acabey’in doğum gününü, birlikte bir türkü barda eğlenerek kutladı.

Dün saat 03.30 sıralarında bardan çıkan Fatma Acabey ve Abdullah Büyük, Konak Meydanı’nın sahil kesiminde yürümeye başladı. Bu sırada bazı kişilerle, kendisine omuz attıkları için tartışan Abdullah Büyük, bu kişilerce dövülerek öldürüldü.

GÜVENLİK KEMARALARI ELE VERDİ

Olayın ardından araştırma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki tüm güvelik kamerası görüntülerine el koyarak cinayetin işlendiği zaman aralığını saniye saniye inceledi.

ŞÜPHELİLER TEŞHİS EDİLDİ


Görüntülerden birinde, olaydan kısa süre önce bölgeye doğru yürüyen iki kişi belirlendi. Bu kişilerin farklı görüntülerinin de elde edilmesiyle, kimlikleri saptanarak gözaltına alındı. Şüpheliler 19 yaşındaki M.D. ile 20 yaşındaki H.K., Emniyet Müdürlüğü'nde Fatma Acabey tarafından da teşhis edildi.

BAŞINI TOPUKLA EZMİŞLER

Polisin araştırmalarıyla olayın korkunç boyutu da ortaya çıktı. Şüphelilerin, Abdullah Büyük ile omuz atma yüzünden önce tartışıp küfürleştikleri, ardından da kavga etmeye başladıkları belirlendi.

SAÇINDAN TUTUP, KAFASINI YERE VURDULAR

Bu sırada Fatma Acabey’in elindeki çantayı da almaya çalıştıkları ileri sürülen şüphelilerin, tartakladıkları Abdullah Büyük’ün yere düşmesinin ardından önce başına ayakkabılarının topuklarıyla vurdukları, ardından da saçından tutup başını yere vurarak öldürdükleri saptandı.

Abdullah Büyük, dün ikindi vakti Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan kaydı bulunan şüphelilerin sorgularının devam ettiği, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Taylan YILDIRIM/DHA

2