Cumartesi Postası Kafede iç çamaşırı seçmenin keyfi...

Kafede iç çamaşırı seçmenin keyfi...

Paylaş
Kafede iç çamaşırı seçmenin keyfi...

Siz hiç kafesi olan bir iç çamaşırı mağazası gördünüz mü? Ya da çeşit bolluğundan kendinizi kaybettiğiniz, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız bir iç çamaşır mağazası?

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Nişantaşı- Valikonağı’ndaki Magic Form işte böyle bir yer. Açıldığı ilk günden beri vitrini çok ilgi çekiyor. İçeri giren şık ve seksi iç çamaşırlar arasında kendini kaybediyor. Bugüne kadar Türkiye’nin birçok zincir mağazasında satılan Magic Form’un Nişantaşı’ndaki ilk mağazası adeta yabancı markalara taş çıkartıyor!

Tuhafiyeden fabrikaya...

Magic Form’un kurucusu Çetin Ercengiz 76 yaşında. Aile geçimine katkı sağlamak için ilkokulu bitirir bitirmez iş hayatına atılmış. Tuhafiye ve triko dükkanında çalışmış. Kadınların iç çamaşırı ihtiyacını görünce, terzi olan annesiyle Türkiye’de o günlerde bulunamayan sutyen kalıpları çıkarmaya başlamışlar. Sineklik telinden, kauçuktan bile sutyen üretmiş Çetin Bey.

Her yaptığı modeli teyzesine ve annesine denetmiş. Kadınların ihtiyaçlarını gözlemledikçe de sutyen konusunda Türkiye’de, hatta dünyada öncü olmuş. Çetin Ercengiz meslekteki ilk günlerini şöyle anlatıyor: “Göğüsleri iki beden büyük gösteren bir sutyen yapmıştık. Bir Fransız geldi ve bizim modelleri alıp Uzakdoğu’da yaptırdı. O yıllarda ne yazık ki patent hakkını falan bilmiyorduk. Başka markalar bizim tasarladığımız modelleri görünce çok şaşırdık.” Yıllar sonra oğlu Gürsel Ercengiz, gelini Handan Ercengiz ve kızı Gamze Civelekoğlu Çetin Bey’e destek çıkmış. Ve Magic Form markasını dünyaya duyurmayı başarmışlar.

Magic Form’da her aile üyesinin bir görevi var. Gamze Civelekoğlu Magic Form’un moda tasarımcısı. Günün modasına göre kadınların ihtiyacını gözlemliyor. Dünyada ses getiren iç çamaşırı tasarımlarına imza atıyor. Sevgililer Günü, yılbaşı gibi özel günlerde satışları tavan yapan müzikli külot da onun eseri. Çetin Bey’in oğlu Gürsel Ercengiz, Magic Form’un üretim ve yurt dışı satışıyla ilgileniyor. Gürsel Bey’in eşi Handan Özgür Ercengiz de Magic Form’un satış ve pazarlamasından sorumlu. Çekirdekten yetişen Çetin Bey’in torunu Ceren Ercengiz de ailesini bir an olsun yalnız bırakmıyor. Her işe koşuyor.

Burada her kadın prenses

Magic Form iç çamaşırları bugüne kadar Türkiye’nin birçok yerinde çeşitli mağazalarda satılıyordu. Ancak Magic Form ürünlerini rahatlıkla bulabileceğimiz özel bir satış noktası yoktu. Ercengiz Ailesi, ‘en iyisi olsun diyerek’ bilinçli olarak şehir içinde Magic Form’un mağazasını açmayı geciktirmiş. Nihayet bu yaz Nişantaşı’ndaki ilk mağazalarını hayata geçirmeye karar vermişler. Valikonağı Caddesi üzerindeki Magic Form bildiğiniz iç çamaşırı mağazalarına benzemiyor.

Kapıdan girer girmez bambaşka bir yerde olduğunuzu anlıyorsunuz. ‘Merhaba, hoşgeldiniz’ diyerek sizi karşılayan Magic Form’un uzman ekibi, size yardımcı olmak için her an yanınızda. Asla müşteriyi sıkboğaz etmiyorlar. Çoğunlukla mağazada bulunan Handan Özgür Ercengiz “Mağazamızın teması ‘rüya alemi’. Magic Form’a giren her kadın kendi masalını yaratıyor. O masalın içindeki prensesler, Magic Form’un uzman ekibi tarafından şımartılıyor. İstediği her ürünü rahatlıkla deniyor. Hayalinde bir ürün varsa bize tarif ediyor. Fabrikada bir gün içerisinde üretip prenseslere teslim ediyoruz.

Eğer modeli çok beğenirsek seri üretime bile sokuyoruz. Mağazamıza gelen her kadın ayrıcalıklı” diyor. Makaronları çok beğeniliyor Üç katlı olan Magic Form’da ilk katta sezonun moda iç çamaşırları, mayolar, hediyelikler, sulu ve büyütücü sutyen çeşitleri var. Bir üst kat ise gelinlik, çeyiz ve gece kıyafetlerinin içine giyilen iç çamaşırlarına ayrılmış. Mağazanın en alt katında da genç kızlar için iç çamaşırlar, emzirme sutyenleri ve gecelikler var. Bu katta aynı zamanda Magic Form’un kafesi bulunuyor. Kafe deyince aklınıza mönüsü olan, hesap ödenen bir yer gelmesin. Burası sadece ve sadece prensesleri şımartmak için düşünülmüş. Burada oturmak için mağazadan alışveriş yapmanıza gerek yok. Sadece Magic Form dünyasını iyi tanımanız gerekiyor. Kafede çay, kahve ve bitki çayları bulunuyor.

Çetin Bey’in yaptığı Fransızlar’ın ünlü kurabiyesi makaronlar da sıcak içeceklerin yanında ikram ediliyor. Çok lezzetli olan bu kurabiyelerin müdavimleri şimdiden oluşmuş. Hanımlar akşam beş çayında burada buluşuyorlarmış. Hem alışveriş yapıyor hem de Magic Form’un kafesinde sohbet ediyorlarmış. Müşterilerine en iyi hizmeti vermeye amaçlayan Magic Form kadınların iç çamaşırlarını rahatça denemeleri için de odalar yaptırmış. Magic Form ekibine ihtiyacınız olursa içerideki düğmeye basmanız yeterli oluyor. Oda dışında yanan ışığı gören Magic Form yardımcıları size hemen yardımcı oluyor.

Her bedene uygun iç çamaşırı

Magic Form’da her bedene ve her ihtiyaca yönelik iç çamaşırı bulmak mümkün. Büyük göğüsler için bedeni 2,5 cm küçülten minimiser sutyenler mükemmel kesimi ile kadınlara rahatlık sağlıyor. Şık sutyen bulamamaktan yakınan büyük göğüslü kadınlar için de göğsü dört bir yandan saran, hareket özgürlüğü sağlayan küçültücü şık sutyenler var.

Küçük göğüslüler için büyütücü modelleri de olan Magic Form’un karın bölgesini kamufle etmek için de korseleri var. Dekolteli elbiseler için büstiyerler de Nişantaşı mağazasında satılıyor. Gamze Hanım ayrıca kadınları modaya uygun yönlendirdiklerini söylüyor. Son olarak bize yılın iç çamaşırı modasını şöyle açıklıyor: “Bu yıl iç çamaşırında pudra, karamel ve vizon rengi ön plana çıkıyor. Satenler, ipekler, danteller de çok tercih ediliyor”.

2

Haberin Devamı