Gündem Kahraman polis

Kahraman polis

Paylaş
Kahraman polis

Yangının çıktığı binada çığlıkların geldiği yanan daireye koşan polis Ahmet Yapıcı, yalnız yaşayan genç kadını ölümden kurtardı

ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEDİLER

Haberin Devamı

İzmir Karşıyaka’da dün sabaha karşı 5 katlı apartmanın en üst katında yangın çıktı. Yalı Caddesi’nde uygulama yapan trafik polisleri yangını fark edip düdük çalarak ve megafonla anons yaparak mahalle sakinlerini uyandırdı. Polisler itfaiyeyi ve sağlık ekibini çağırmayı da ihmal etmedi. Ayrıca itfaiyenin girebilmesi için sokak girişindeki dubaları kaldırdılar.

KUCAĞINA ALIP ÇIKARDI

Bu sırada yanan 5’inci kattaki daireden gelen çığlıkları duyan 10 yıllık polis memuru Ahmet Yapıcı (33) var gücüyle koştu. Ahmet Yapıcı, Elif Çetin’in (30) oturduğu dairenin ahşap kapısını omzuyla kırıp içeri girdi. Polis Ahmet Yapıcı, Elif Çetin’i alevlerin arasından kucağına alıp koşarak dışarı çıkardı. Yanmak üzere olan Elif Çetin polis sayesinde kurtuldu.

Haberin Devamı

KAPI ÇELİK OLSA ÖLÜRDÜ

Dumandan etkilenen ve saçıyla ellerinde yanıklar bulunan Elif Çetin görevliler tarafından hastaneye kaldırıldı. Bir otelde çalışan Elif Çetin’in dairede yalnız yaşadığı belirtildi. Kahraman polis Ahmet Yapıcı şunları söyledi: Kapı ahşap değil de çelik olsaydı daireye giremeyebilirdik. Dolayısıyla Elif Çetin ölebilirdi. Ahşap kapı kurtardı.

Emrah YILMAZ/DHA