Gündem 'Kahrolsun PKK' gözaltısı

'Kahrolsun PKK' gözaltısı

Paylaş
'Kahrolsun PKK' gözaltısı

Taksim'deki 10 Kasım törenleri sırasında 'Kahrolsun PKK' diye slogan atan bir kişi gözaltına alındı. Bir kişi de 'Allahuekber' dediği için markeze götürüldü

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72'nci yılı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törene Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de hayyata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenler çalınmaya başladı. Törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

BAĞIŞ DEFTERE YAZDI

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Anıt Özel Defterini imzaladı. Bağış deftere,"Gazi Mustafa Kemal idealist bir liderdi. En büyük ideallerinden biri de sınırlarımız içinde milli birlik ve beraberlik duygusuna kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Hür, bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra yaptığı devrimlerle de Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmeyi amaçlamıştır. Hep milletine güvendi ve inandı. Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve gurur duymuştur.

Kurtuluş savaşının ardından söylediği 'En büyük davamız en medeni ve gelişmiş bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir' Bu sözü de bunu kanıtlamaktadır. 'Beni görmek demek demek mutalak yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir' Bu vecizen bizim rehberimiz olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yaşatmak yüceltmek milletimizin gençliğinin şaşmaz hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediye intikalinin 72. yıldönümünde huzurunda saygıyla eğiliyor. Şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun" yazdığını belirtti.

Haberin Devamı

SLOGAN ATAN İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Özel defterin imzalanmasının ardından Bakan Bağış'ın aracına bindiği sırada bir vatandaş, "Kahrolsun PKK" sloganları atmaya başladı. Bunun üzerine polis slogan atan vatandaşı gözaltına aldı. Başka bir kişi ise "Allahuekber" diye bağırınca gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişi, Taksim Polis merkezine götürüldü.

Serpil KIRKESER - İSTANBUL DHA