Dr. Ender Saraç Kahvaltı etmeden kilo vermek zor!
HABERİ PAYLAŞ

Kahvaltı etmeden kilo vermek zor!

Haberin Devamı

Sevgili Posta okurları, yaza girerken, 3 haftaya yakın bir süre sağlıklı zayıflamanın kurallarını paylaştık. Bir süre yazılarıma ara veriyorum. Zayıflamanın genel kurallarını ve beden tiplerini öğrenmek isteyenler Doğan Kitap’tan çıkan ‘Sağlıklı Zayıflamanın Sırları’nı okuyabilirler. Yazın doğru şekilde ve yatılı olarak zayıflamak isteyenler de Bodrum’daki High Klinik’e başvurabilirler. Bilgi için high@gardenbabylon.com’a mail atabilirsiniz. Bugün size kahvaltı ile ilgili unutmamamız gereken bilgiler veriyorum.

Cep telefonuna zayıf bir fotoğrafını koy

Diyet ilerledikçe motivasyonunuzu kaybediyorsanız, buzdolabının üzerine en sevdiğiniz ve ince olduğunuz bir gençlik fotoğrafınızı koyun. O resme bakarak kendinizi tekrar aynı, ince bedene döndürmek için motive edin. Buzdolabına astığınız fotoğraftaki kişi sizdiniz. Gayret ederek üzerinizdeki gereksiz hamaliye olan kiloyu temizleyerek yine sağlıklı ve ince bir bedene sahip olabilirsiniz. Şimdi albümünüzü karıştırın, en sevdiğiniz ve ince olduğunuz fotoğrafı buzdolabının üzerine yapıştırın. Gereksiz yere tüketeceğiniz her yiyecekten önce o resme bakın. Hep kendinizi daha sağlıklı ve formda, ince düşünün. Unutmayın, bugünün hayali yarının gerçeğidir.

Şimdi teknoloji o kadar gelişti ki hepimizin en çok baktığı ve gördüğü manzara artık ne bir dağ, ne güneş ne ay. Hepimizin farkında olmadan en çok gördüğü cep telefonumuz ve bilgisayarımız. Cep telefonunuza ya da bilgisayarınıza size yukarıda bahsettiğim, ince, sağlıklı, mutlu olduğunuz fotoğrafınızı koyun. Her telefon çaldığında, telefonu her elinize aldığınızda, bilgisayarı her açtığınızda hedefinizi bir kez daha hatırlayacaksınız.

Yapsak mı yoksa atlasak mı?

Kahvaltı her zaman tartışılan bir konudur. Kahvaltı etmek gerekir mi yoksa atlasak bir şey olur mu? Aslında bu sorunun çok kesin bir yanıtı yok. Sabah hiç kahvaltı etmeden güne başlamak ve kan şekerinin düşmesi diğer öğünler için bir dezavantaj oluşturabilir. Sabah kan şekeri uzun süren açlığa bağlı olarak düşük olabilir ve öğleye kadar herhangi bir gıda tüketmemek, aç karnına koyu çay ya da kahve içmek sonrasında bedeni zorlayabilir.

Ben kan şekerini düşürmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. En azından hiç açlık hissetmeyenler bile biraz gıda ve sıcak bir içecek tüketmeli. Eğer bir önceki gece çok ve ağır yediyseniz o zaman ertesi günkü kahvaltıyı sadece sıvı tüketerek geçiştirebilirsiniz.

Hafif ve sağlıklı kahvaltı seçenekleri

1-2 ince dilim kızarmış çavdar ekmeği, maydanoz, domates, yağsız peynir.

2- 2 ince dilim tam buğday ekmeği, 7-8 az yağlı, az tuzlu zeytin, domates, yağsız peynir.

3-4-5 kaşık sade müsli, 1 bardak ılık light süt, tarçın, az ceviz içi ve az taze meyve.

4-4-5 kaşık sade tam buğday gevreği, 4 kaşık light yoğurt, tarçın, az bal, biraz taze meyve.

5-4-5 kaşık sade mısır gevreği, 1 bardak ılık light süt. Mısır gevreğinin içine doğranmış çilek veya az şekerli meyve, biraz keten tohumu.

6-4-5 adet diyet kepekli bisküvi, 3 parmak taze dil peynir, bol maydanoz.

7-7-Arada bazı günler: 2 dilim kepekli ekmekten yağsız, bol taze kaşarlı tost, 1 küçük domates, yeşillik.

8-1 kase posalı süzmeden mercimek çorbası, 1 dilim kızarmış tam tahıllı ekmek.

9-4-5 kaşık yulaf ezmesi, 1 bardak ılık light süt, biraz keten tohumu, ceviz içi, tarçın.

10-4-5 kaşık sade yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı bal, 3 kaşık light yoğurt, 5-6 adet rende fındık.

Bağırsak dostu kahve

Suda eriyen hazır kahvelere yeni ve sağlıklı formüller eklendi. İçinde yeşil kahve çekirdekleri olan veya anti oksidan deposu üzüm çekirdeği özüyle yapılan, E vitamini ile zenginleştirilmiş hazır kahvelerin yanı sıra bir yenilik daha var. Kahveyi sevip de kabızlık çekenlere müjde! Artık bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilecek lifli ve probiyotikli kahveler de ülkemizde bulunmaya başladı.

GÜNÜN MÖNÜSÜ

Sabah yataktan kalktıktan hemen sonra 1 bardak ılık, ballı limonlu su için. Yarım tatlı kaşığı balı, 8-10 damla limon suyunu ılık suya karıştırın.

SABAH: - Yarım sokak simiti - Bol taze nane, salatalık - 3 parmak taze, az tuzlu peynir.

ARA: - 4-5 adet yeşil erik.

ÖĞLE: - 100 gram az yağlı ızgara balık veya ton balığı - Bol yeşil salata

ARA: - 1 top sütlü dondurma - 5-6 adet taze, diri çilek

ARA: - 2 orta boy salatalık.

AKŞAM: - 1 kase light yoğurttan bol naneli, salatalıklı cacık - 1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye - 1 dilim tam buğday ekmeği.

GECE: -1 avuç taze, diri kiraz.

Malta eriği A vitamini deposu

Malta eriği sarı-turuncu rengiyle bize içinde bol miktarda beta-karoten yani A vitamininin öncü maddesi olduğunu işaret ediyor. Malta eriğinin anavatanı Çin’dir. Çin’den Japonya’ya oradan da dünyaya yayıldığı düşünülmektedir. Yoğun A vitamini dışında bol potasyum da içerir. Ayrıca demir, kalsiyum ve fosfor da bol miktarda bulunur. Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü yerlerde yetişmez. Malta eriğinin yapraklarında yüksek oranda tanen olduğundan kabızlığa neden olabilir. Taze veya kurutulmuş yaprakları bu amaç için kullanılır.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder