Yaşam Kahve telvesi ve çikolatalı resimler

Kahve telvesi ve çikolatalı resimler

Paylaş
Kahve telvesi ve çikolatalı resimler

Ressam Ayşe Kuş'un kahve telvesi ve çikolata kullanarak yaptığı resimler, izleyenleri güzellikleriyle ve kokularıyla büyülüyor

Bursalı ressam Ayşe Kuş’un kahve telvesi ve çikolata kullanarak yaptığı resimler, izleyenleri, güzellikleriyle olduğu kadar kokularıyla da büyülüyor.

Haberin Devamı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğan ve yaşamını orada sürdüren Kuş’un çocuk yaşta içinde doğan resim yapma sevgisi, giderek büyüdü.

İmkansızlıklar nedeniyle resim eğitimi alamayan lise mezunu Kuş, yeteneği sayesinde zaman içinde kendi sergisini ve atölyesini açar duruma geldi.

İnegöl’deki atölyesinde güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan öğrencilere ders vererek, alamadığı eğitimi almalarına yardımcı olan Kuş, Bursa’da açtığı beşinci sergisinde, takipçilerinin karşısına yeni teknikle çıktı.

Kahve telvesi ve çikolata kullanarak resim yapan Ayşe Kuş, İnegöl’ün resim eğitimi konusunda fazla olanağa sahip olmadığını belirtti.

Zamanla Allah vergisi yeteneği olduğunun farkına vardığını ifade eden Kuş, "Allah’ın da desteğiyle içimize gelenleri dışarıya dökmeye çalıştık" dedi.

Haberin Devamı

Kuş, birçok yerde aynı tarz resimler çıkmasından çok sıkıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bir şeyler yapmam gerekiyordu. Kendi öz benliğime inip, ruhumdan çıkanları yapmak istedim. Kahve telveleri benim için her zaman cazipti. Kahveyi nasıl kalıcı hale getirebilirim diye hep düşünüyordum. Sonunda tuvalde kahve telvesini kalıcı hale getirmeyi başardım."

ÇİKOLATANIN TADI DEĞİL RENGİ

Ayşe Kuş, çikolatanın tadının değil renginin kendisini her zaman cezbettiğini belirterek, "Onu da kalıcı hale getirmek istedim. Sıcak çikolata kullanarak doğaçlama resimler yaptım. Resimlerim çikolata kokuyor" dedi.

Kahve telvesi ve çikolatadan yaptığı resimlerle ilk kez sanatseverlerin karşısına çıktığına işaret eden Kuş, sergiyi gezenlerin resimlerini çok beğendiğini ve yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

Kuş’un, tekstil boyasıyla çikolatayı, kahve telvesiyle yağlı boyayı kullandığı resimlerin yanı sıra kara kalem çalışmaları ve karışık tarzda yaptığı resimleri de bulunuyor.

BURSA (A.A) / Emre Umurbilir